Sombor: Uspeh učenika ŠOSO na Specijalnoj olimpijadi Srbije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Jun.2022, 17:47

Sombor: Uspeh učenika ŠOSO na Specijalnoj olimpijadi Srbije

Deca sa razvojnim teškoćama i njihovi partneri (deca tipičnog razvoja) iz Sombora učestvovala su, u Kragujevcu, na Nacionalnim igrama Specijalne olimpijade Srbije i osvojili zlatnu medalju u diciplini boćanje, a srebrne i bronzane medalje u stonom tenisu i atletici.

Sombor je predstavljalo sportsko udruženje "Vuk", koje je osnovano 2021. godine u cilju uključivanja dece sa razvojnim teškoćama u sport. Ubrzo nakon osnivanja, sportsko udruženje je postalo član porodice >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Specijalne olimpijade Srbije preko koje će realizovati sportske projekte u okviru ŠOSO sa domom "Vuk Karadžić".

"Ekipa je bila sastavljena od desetoro dece koji pohađaju ŠOSO sa domom "Vuk Karadžić" i dvoje partnera, odnosno dece tipičnog razvoja, i u svim disciplinama u kojima smo se takmičili osvojena je medalja. Saradnja škole i sportskog udruženja'Vuk' predstavlja značajan korak za razvoj inkluzivne klime i prakse i značajnu integraciju učenika sa razvojnim smetnjama. Radujemo se budućoj saradnji sa Udruženjem i još većim uspesima naših učenika. Kako bi bili adekvatno pripremljeni za sve predstojeće aktivnosti i takmičenja, učenici škole su dobili sportsku opremu u vidu dresova, trenerki, mreže za odbojku, stola za stoni tenis, reketa i raznih lopti. Specijalna olimpijada Srbije je pored opreme obezbedila učesnicima nacionalnih igara prevoz, smeštaj u hotelu i sve uslove za ravnopravno učešće u sportskim takmičenjima i druženje sa vršnjacima", kaže za RTV Marijana Bugarski iz ŠOSO sa domom "Vuk Karadžić" iz Sombora.

Na nacionalnim igrama učestvovalo je 250 učesnika u disciplinama: fudbal, košarka, odbojka, stoni tenis, boćanje i atletika.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.