Šokantan poraz Olge Danilović na Vimbldonu

Izvor: B92, 27.Jun.2023, 19:37

Šokantan poraz Olge Danilović na Vimbldonu

Srpska teniserka Olga Danilović na razočaravajući način završila je kvalifikacije za Vimbldon.

Naša igračica je poražena u prvom kolu od Jane Čepelove rezultatom 7:5, 7:6 (8), posle sat i 50 minuta igre.

Ovo je zaista neočekivan poraz Olge, koja je u poslednje vreme imala sasvim solidne partije, ostvarila ovog ponedeljka plasman karijere (93), a na Rolan Garosu je stigla i do trećeg kola.

Slovakinja, koja nema renking na WTA listi, napravila >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je veliko iznenađenje i u narednom kolu će igrati protiv Laure Zigemund.

Teško je pronaći "sveže" podatke o ovoj 30-godišnjakinji iz Košica, koja je najbolji plasman imala u maju 2014, kada je bila 50. na svetu.

Gledajući sajt WTA, nije je bilo na Turu praktično dve i po godine, pre nego što se prošle nedelje pojavila u Italiji, gde je odmah ispala na turniru iz serije 125 od Brazilke Laure Pigozi.

Meč protiv Olge krenula je sa pretrpljenim brejkom, ali viđen je pravi festival ubrzo. Situacija se smirila sve do pred kraj prvog perioda, kada je Jana napravila u 11. ključni za vođstvo u setovima.

Dva puta je imala prednost brejka i u drugom setu, u 10. gemu na svoj servis propustila dve meč lopte.

Kazna je ubrzo stigla, brejk Olge, a onda i nova drama u taj-brejku, u kojem je Danilovićeva imala četiri set lopte, nije ih iskoristila, za razliku od Čepelove, koja je meč loptu ovoga puta pretvorila i u trijumf.

Podsetimo, Aleksandra Krunić je takođe eliminisana na startu kvalifikacija, dok su Hamad Međedović i Natalija Stevanović prošli dalje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.