Šok – Cibulkova se penzionisala

Izvor: B92, 12.Nov.2019, 18:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šok – Cibulkova se penzionisala

Dominika Cibulkova, tridesetogodišnja teniserka iz Slovačke, odlučila je da se povuče iz profesionalnog tenisa.

Cibulkova, nekadašnja četvrta teniserka sveta, u karijeri je osvojila osam WTA titula, 2014. godine je igrala finale Australijan open, a ove je došla do polufinala Rolan Garosa.

Slovakinja je na zvaničnom Instagram profilu napisala poruku svim navijačima širom sveta.

"Danas >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sa pomešanim osećanjima imam posebne vesti da vam podelim. Kao što znate, nisam odigrala nijedan turnir mesecima. Sve je krenulo od povrede ahilove tetive, koja mi je dovela u jedan od najtežih momenata u životu – trebalo je da odlučim šta da uradim sa teniskom karijerom. Posle mnogo razmišljanja i podrške koju sam dobila od porodice i prijatelja odlučila sam da se više ne vratim na teren kao takmičarka", napisala je između ostalog Cibulkova.

Cibulkova je 2016. godine osvojila Završni turnir, a u karijeri je još igrala četvrtfinala Vimbldona tri puta i četvrtfinale US opena 2010. godine.

Ostvarila je 450 pobeda, uz 299 poraza, a na WTA turu je bila od 2004, odnosno od 15 godine.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Dominika Cibulkova završila tenisku karijeru

Izvor: RTS, 12.Nov.2019

Slovakinja Dominika Cibulkova objavila je da se povlači iz profesionalnog tenisa. U karijeri je osvojila osam VTA titula, a najbolji plasman na listi bio joj je četvrto mesto. . Cibulkova je u 31. godini rešila da kaže...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.