Sloga okupila 1.000 zemljaka

Izvor: Vesti-online.com, 16.Okt.2012, 13:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sloga okupila 1.000 zemljaka

U Vićenci je ovog vikenda održan treći, Svenarodni sabor srpske Sloge koji je okupio oko 1.000 naših zemljaka sa severa Italije, ali i gostiju iz Austrije i Republike Srpske.

Sjajna atmosfera na tradicionalnom Saboru Srba u Vićenci  

Program je počeo u jutarnjim časovima, u petak, 12. oktobra, tradicionalnim srpskim dočekom gostiju, a nastavio se fudbalskim turnirom na kome je učestvovalo 14 ekipa, a zatim i takmičenjem u pikadu, stonom tenisu, >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << nadvlačenju konopca, šahu i veštini bacanja kamena s ramena.

 

Nagrade

Kako i priliči, valja spomenuti i pobednike brojnih takmičenja koje su domaćini organizovali. Prvo mesto u malom fudbalu pripalo je timu "Maja" iz Arzingana, u stonom tenisu najbolji je bio Siniša Stojanović, a u stonom fudbalu ekipa Lazarević-Živanović. Prvo mesto u pikadu osvojio je Mišo Kocić iz televizije RS koja je dobila i specijalnu nagradu za fer plej.

 

- Posebno smo zadovoljni što su se našem pozivu odazvali dragi nam gosti iz Banjaluke i to u ime Radio-televizije RS, ali i bratsko društvo iz Austrije, SKSK "Barili" iz grada Braunau - kaže jedan od organizatora Sabora, Đorđe Milanović ispred SKUD Srpska sloga iz Vićence Basano.

 

Susret sa Nikolićem

Srbi sa severa Italije prisustvovali su i nedavnom prijemu koji je povodom boravka predsednika Srbije Tomislava Nikolića, organizovan u ambasadi u Rimu.

Delegaciju ovog dela Italije predvodili su protojerej Milivoje Topić, predsednik SKUD Srpska sloga, Dušan Aleksić i Živomir Ilić iz Arzingana.

Ni u ovim kriznim vremenima kuhinja ovog društva nije zakazala, pa je predvođena "dirigentskom kutlačom" Relje Mrkobrada i Novice Gojkovića spremljeno oko 500 porcija gulaša i nekoliko stotina srpskih pljeskavica i drugih specijaliteta sa roštilja.

- Prava fešta je počela u subotu uveče kulturno-umetničkim programom domaćina, KUD Sloga, gostiju iz Austrije i KUD Jelek iz Arzignjana, a zatim je goste zabavljao jedan orkestar - prepričava Milanović ovaj značajan događaj za srpsku dijasporu u Italiji.
Pogledaj vesti o: Tenis

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.