Sjajan uspeh naših paraolimpijaca u Ostravi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Sep.2019, 16:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sjajan uspeh naših paraolimpijaca u Ostravi

Naša paraolimpijska reprezentacija u stonom tenisu proteklog vikenda potvrdila visoku klasu na bodovnom Svetskom kupu u češkoj Ostravi osvojivši osam odličja dva zlata, tri srebra i tri bronze. Duplo zlato osvojila je naša maestralna Borislava Perić Ranković u pojedinačnoj konkurenciji a vrhunsku formu je potvrdila i u ekipnom delu takmičenja zajedno sa Sanjom Mijatović. Na visini zadatka bila je Ana Prvulović kojoj su takođe pripala dva odličja, srebro u pojedinačnoj i u >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ekipnoj konkurenciji sa Lusi Buron iz Velike Britanije. U ekipnom delu Svetskog kupa bronzanim medaljama okitile su se naše reprezentativke Kristina Arančić i Zorica Popadić. Odlični su bili i naši reprezentativci. Mladen Ćirić je bio srebrni a naš provereni paraolimpijac Mitar Palikuća bio je bronzani.

Nakon ovog turnira naša reprezentativka članica novosadske "Tvrđave - 021" Ana Prvulović je napredovala na svetskoj rang listi u kategoriji dva, sada je osma i ozbiljan je kandidat za neko od odličja na predstojećem evropskom šampionatu u Švedskoj preko kojeg bi mogla da overi i vizu za paraolimpijske igre u Tokiju.

"Ana je odlično igrala, ispunila je sve zadatke koje smo pred nju postavili i zasluženo stigla do srebra. Posebno me raduje to što je popravila neke od elemenata igre i sa velikim nestrpljenjem očekujemo predstojeći evropski šampionat na kojem bi dobrim rezultatom mogla da obezbedi plasman na paraolimpijske igre. Konačno ovo je sjajan uspeh naše reprezentacije i dobra uvertira pred predstojeći šampionat starog kontinenata", kaže trener Ane Prvulović i naše reprezentacije Srđan Tomičić.

"Zadovoljna sam postignutim rezultatom u Ostravi tim pre što sam se popela za još jedno mesto na svetskoj rang listi. Sada je najbitnije da se skoncentrišem i da pokažem šta znam. Osvojena medalja na evropskom šampionatu bi bio moj dosadašnji naveći uspeh ali ona bi imala i dodatni sjaj jer bi to bio ozbiljan korak ka Paraolimpijskim igrama naredne godine u Tokiju. Verujem da je došlo vreme da mi se snovi i ostvare", sa velikim željama i očekivanjima odlazi na evropski šampionata naša paraolimpijka Ana Prvulović.

Vizu za predstojeće Paraolimpijske igre u Japanu za sada imaju naše reprezentativke Borislava Perić Ranković i Nada Matić a na korak do Tokija osim Ane su i Mitar Palikuća kao i Goran Perlić od kojih se sa svih takmičenja pa i sa predstojećeg evropskog šampionata očekuju odličja i novi bodovi na svetskoj rang listi.

Evropski šampionat će biti održan od 16. do 21. septembra u Švedskom Helsinborgu.
Pogledaj vesti o: Tenis

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.