Sineru titula i rekord karijere!

Izvor: B92, 18.Feb.2024, 18:51

Sineru titula i rekord karijere!

Italijanski teniser Janik Siner osvojio je titulu na turniru u Roterdamu iz serije 500.

Siner je u finali u dva seta bio bolji od Aleksa De Minora u dva seta i tako stigao do 12. trofeja u karijeri.

Po setovima je bilo 7:5, 6:4 posle vremena igre i na taj način obezbedio rekordan plasman na najnovijoj ATP listi koja će izaći u ponedeljak.

Siner je dobio 500 bodova i tako prestigao do sada trećeplasiranog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Danila Medvedeva. Rus zbog povrede nije branio titulu u holandskom gradu i to ga je za svega pet bodova koštalo ostanka bez mesta odmah iza vodećeg dua koji čine Alkaras i Đoković.

Medvedev će na najnovijoj listi imati 8,265 bodova, a Siner 8,270 i tako će prići i blizu španskom teniseru.

Australijanac je pošteno namučio Sinera u finalu Roterdama, iako je najbolji italijanski teniser napravio brejk već u petom setu prvog gema. De Minor je spasao čak četiri set lopte u onome što je trebalo da bude gem odluke, ali je izgubio dosta energije napravivši brejk u tom gemu, pa je već u narednom Janik uradio isto i potom overio osvajanje prvog seta posle više od sat vremena igre.

U drugom setu Siner je ponovo napravio brejk u petom gemu, tako započevši niz od tri uzastopna brejka iz kog je Siner izašao sa jednim više, koji je i presudio meč za titulu.

Siner je nastavio niz od 15 uzastopnih pobeda, a u 2024. godini ima učinak 12-0, posle velikog uspeha u Melburnu i prve Grend slem titule na Australijan openu.

Turnir u Roterdamu igrao se za nagradni fond od 2,134,985 evra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.