Siner ne želi prvo mesto – za sada

Izvor: B92, 01.Feb.2024, 12:21

Siner ne želi prvo mesto – za sada

Italijanski teniser Janik Siner kaže da mu je prvi naredni cilj napredak za jednu poziciju na ATP listi.

Siner je, uprkos osvajanju Australijan opena, ostao četvrti, udaljen 455 bodova od Danila Medvedeva, a od prvoplasiranog Novaka Đokovića tačno 1.545 poena.

"Idem korak po korak", rekao je Siner.

"Treba da napredujem fizički, u pogledu kondicije, to može da pomogne mom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << tenisu".

Siner je bio upitan i odluci da se rastane sa dugogodišnjim trenerom Rikardom Pjatijem pre dve sezone, kada je prvi put ušao u Top 10.

"Hteo sam ‘da se bacim u vatru’. Hteo sam da isprobam drugačiji pristup. Ko zna, možda bih, da sam ostao tamo, bio bih još bolji nego što sam sada. Moj tim ne mora da bude najbolji. Važno je da su dobri, normalni ljudi. To je ono što sam tražio", kazao je Siner.

Siner, prvi Italijan koji je osvojio Grend slem titulu još od Adrijana Panate 1976, u Italiju je sleteo u utorak.

Upriličen mu je doček kod premijerke Đorđe Meloni, kao i fotografisanje u Koloseumu, a njemu i članovima Dejvis kup reprezentacije u četvrtak će biti odata počast od strane predsednika Italije Serđa Matarele.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.