Siner: Nikad to ne bih uradio ponovo

Izvor: B92, 16.Feb.2024, 13:58

Siner: Nikad to ne bih uradio ponovo

Janik Siner, šampion Australijan opena, veoma je dobar još u jednom sportu pored tenisa.

Mladi Italijan je počeo karijeru kao skijaš, ali se kasnije prebacio na tenis i to je očigledno bila ispravna odluka.

Njemu su kao junioru predviđali lepu skijašku budućnost, a na kraju to mu je pomoglo da određene veštine prebaci i u svet tenisa.

"Skijanje mi je donelo neku vrsu balansa, posebno kada proklizavam na terenu, kada pokušavam da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << držim ravnotežu. Ipak, najveća stvar je ona mentalne prirode. Mentalni aspekt je važan, posebno u spustu, a ja sam imao nekoliko trka kao spustaš", otkrio je Siner.

Baviti se sa dva sporta može biti veoma rizično, pa je mladi teniser odlučio da odloži skije u stranu i drži se samo reketa.

"Nikada ne bih ponovo uradio tako nešto, spust, jer sam uplašen. Bio sam specijalista za slalom i veleslalom, ali spust, kada ste svesni da mala greška može da znači i užasnu povredu, to je teško", dodao je Janik.

U tenisu je, kaže, sve sasvim drugačije.

"Ništa ne može da vam se desi u tenisu. Kada imate brejk lopte, idete na njih i to mi se dopada. Ali ne možete da se povredite na taj način kao u skijanju", zaključio je Siner.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Tenis

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.