Siner: Nemam čega da se plašim u tenisu

Izvor: B92, 11.Mar.2024, 07:57

Siner: Nemam čega da se plašim u tenisu

Janik Siner ne posustaje, Italijan je bez većih problema sitigao i među 16 najboljih u Indijan Velsu.

Pobedio je Jana-Lenarda Štrufa sa 6:3, 6:4 i tako nastavio niz pobeda.

U ovoj sezoni ima skor 14-0 uz titule na Australijan openu i u Roterdamu, a ako se gleda i 2023. onda je u nizu od 17 pobeda zaredom.

Sjajno zvuči i podatak da je od prvih 75 mečeva u karijeri na mastersima, ostvario 52 pobede.

Više od njega u tom broju mečeva imali su >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << samo Rafael Nadal (60) i Novak Đoković (54).

"Trudio sam se da serviram dobro pod pritiskom, mislim da sam uspeo u tome i da sam bio veoma dobar. Zadovoljan sam kako sam odigrao. Dobro sam pripremio meč, pokušao sam da predvidim kako će igrati. Teško je igrati sa Štrufom, veoma je opasan. Teško je naći i sparing partnera koji bi imitirao njegovu igru. Ipak, ja volim izazove, pomažu mi da napredujem. Protiv ovakvog tipa protivnika važno je da ih terate da trče, mada se on i kreće dobro. Imao sam poverenje u svoje udarce, bio je ovo pozitivan dan", poručio je Siner.

Janika su kasnije na konferenciji za medije ponovo pitali za mentalnu stranu njegove igre i da uporedi to sa skijanjem, jer je poznato da je kao junior bio i u tom sportu.

"Kada sam skijao, imao sam strah recimo tokom spusta. Kada idete przo i letite po 20, 30 metara, drugačije je. Tada sam imao strah. Što se tiče mentalnog u tenisu, nemam čega da se bojim, zar ne?", poručio je Siner.

Njega u narednom kolu očekuje bolji iz meča Bena Šeltona i Fransiska Serundola.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.