Simona Halep odustala od Ju Es opena

Izvor: RTS, 17.Jun.2020, 13:59

Simona Halep odustala od Ju Es opena

Druga teniserka sveta Simona Halep odlučila je da ove godine ne učestvuje na Ju-Es openu, saopšteno je iz njenog tima. Rumunka je najavila je da će u 2020. godini igrati samo turnire u Evropi, a ne one u SAD i Kini.
Američki teniski savez odlučan je u nameri da održi ovogodišnji Ju-Es open bez prisustva gledalaca u predloženom terminu >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << od 31. avgusta do 13. septembra uz niz strogih pravila za učesnike što se nije dopalo ni drugoj teniserki sveta.

"Ako uslovi ostanu kao što su sada za Ju Es open, kao što je Simona konstantno govorila, veoma je malo verovatno da će igrati.", naveli su iz tima Rumunke.
Simona Halep je već za američke medije komentarisala uslove za održavanje turnira i pridružila se brojnim igračima, poput Novaka Đokovića i Rafaela Nadala, koji su izrazili zabrinutost zbog dolaska u Njujork.
"Gajim velike sumnje prema učešću u takvim uslovima. Ne samo zbog pandemije, već i zbog rizika od putovanja, karantina, promena koje bi mogle da se dogode tokom turnira. Svako treba da donese odluku za sebe.", izjavila je nedavno Halepova.
Rumunka je dvostruka Gren slem šampionka, pošto je osvojila Rolan Garos 2018. godine i Vimbldon 2019. godine.
Prema trenutnom planu, Ju-Es open bi trebalo da počne 31. avgusta u Njujorku, uz brojna ograničenja za tenisere i teniserke.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

"Odustajanje od US Opena je jadno, Đoković neka iznajmi smeštaj!"

Izvor: Sportske.net, 18.Jun.2020, 09:54

Amerikanci kritikuju odluke vrhunskih tenisera...Teniseri širom sveta su u nedoumici kada je u pitanju nastup na predstojećem US Openu zbog ograničenja na samo jednu osobu kada je u pitanju pratnja...Organizatori su potvrdili da će se turnir održati od 31. avgusta do 13. septembra, Simona Halep...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.