Serena najbolja, Ana humanitarac godine

Izvor: Glas javnosti, 28.Mar.2009, 02:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Serena najbolja, Ana humanitarac godine

Ženska teniska asocijacija (VTA) proglasila je Serenu Vilijams iz SAD za najbolju teniserku u 2008. godini, dok je Srpkinja Ana Ivanović dobila priznanje za humanitarni rad. Vilijamsova, trenutni lider na VTA listi, prošle godine je osvojila Otvoreno prvenstvo SAD, a igrala je i u finalu Vimbldona. Na Olimpijskim igrama u Pekingu osvojila je zlatnu medalju u ženskom dublu u kome je nastupala sa starijom sestrom Venus. Titula na US openu Sereni je bila deseta na grend slem turnirima >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << u singlu. Priznanje za najbolju teniserku godine osvojila je i 2002.

„Osvajanje ove nagrade, drugi put u karijeri, veliko je dostignuće“, preneo je VTA reči Vilijamsove, koja nije prisustvovala svečanoj ceremoniji dodele nagrada. Naša teniska diva, Ana Ivanović je priznanje dobila zbog svog značajnog angažovanja u organizaciji Unicef, koja pomaže deci.

TIPSAREVIć U 2. KOLU

Tipsarević (46. na ATP listi) i Akasuso (42) očekivano su odigrali „šahovsku“ partiju u trajanju od okruglo dva sata, na turniru u Majamiju (4,5 miliona dolara), u kojoj se svaka greška na svoj servis skupo plaćala. Janko je odneo prevagu pošto je bio gotovo nepogrešiv kada mu se ukazala šansa da napravi brejk (4/5).

Za Tipsarevića je ovaj turnir izuzetno značajan, pošto je prošle godine stigao do četvrtfinala, pa brani veliki broj bodova. NJegov sledeći protivnik biće Austrijanac Jirgen Melcer, 30. „kosturaš„ Soni Erikson opena, a posle toga verovatno Huan Martin del Potro iz Argentine, koji je šesti favorit turnira. Janku neće biti lako, ali nije bilo ni 2008, kada je redom rušio Hsuna, Verdaska, Johansona i Južnjeg.
Pogledaj vesti o: Olimpijske igre

Nastavak na Glas javnosti...






Povezane vesti

Ana humanitarac 2008. godine

Izvor: Kurir, 28.Mar.2009

Ženska teniska asocijacija (WTA) proglasila je Serenu Vilijams iz SAD za najbolju teniserku u 2008. godini, dok je Srpkinja Ana Ivanović dobila priznanje za humanitarni rad. Vilijamsova, trenutni lider na WTA listi, prošle godine je osvojila Otvoreno prvenstvo SAD, a igrala je i u finalu Vimbldona....

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.