Serena deseti put u finalu, za trofej sa Nemicom Kerber

Izvor: Sportske.net, 12.Jul.2018, 18:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Serena deseti put u finalu, za trofej sa Nemicom Kerber

Nemica Anđelik Kerber i Amerikanka Serena Vilijams igraće u finalu ovogodišnjeg Vimbldona.

U prvom polufinalnom meču nemačka teniserka Anđelik Kerber pobedila je dvanaestu teniserku sveta Letonku Jelenu Ostapenko 2:0 (6:3, 6:3).

Kerber, 10. teniserka sveta, pobedila je posle 67 minuta. Ona je četiri puta oduzela servis Ostapneko, koja je napravila jedan brejk.

Nemačka teniserka je lako >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << osvojila prvi set, u drugom je vodila sa 5:1 i imala je meč loptu i kada se činilo da će posle gema na svoj servis pobediti, Ostapenko je napravila brejk. Letonka je zatim osvojila i gem na svoj servis i primakla se na 3:5.

Kerber je posle toga zadržala svoj servis i posle druge meč lopte plasirala se u finale.

Nemica se plasirala u svoje četvrto Grend slem finale, a drugo na Vimbldonu, posle 2016.

Ostapenko pre finala nije izgubila set na Vimbldonu.

Američka teniserka Serena Vilijams plasirala se u finale Vimbldona, pošto je danas u polufinalu pobedila Nemicu Juliju Gerges sa 6:2, 6:4.

Meč Vilijams i Gerges, 181. i 13. teniserke sveta, trajao je samo 70 minuta.

Nekada najbolja teniserka sveta se tako plasirala u svoje deseto finale Vimbldona i boriće se za osmu titulu na tom turniru, a ukupno 24. Grend slem trofej.

Vilijams i Kerber su se do sada sastajale osam puta, a daleko uspešnija je Amerikanka koja ima šest pobeda.

Finale je na programu u subotu.

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.