Serena Vilijams se žali jer igra na sporednim terenima

Izvor: Politika, 24.Jun.2011, 16:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Serena Vilijams se žali jer igra na sporednim terenima

LONDON – Američka teniserka i četvorostruka šampionka Vimbldona Serena Vilijams dobila je podršku direktora WTA Stejsi Alister na primedbu da ona i njena sestra Venus igraju na sporednim terenima u Londonu, preneli su danas ostrvski mediji.

Branilac titule na trećem godišnjem gren slem turniru žalila se na tretman u Vimbldonu posle pobede nad Rumunkom Simonom Halep rezuktatom 3:6, 6:2, 6:1.

„Serena >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << je četvorostruka pobednica Vimbldona i branilac titule. Potpuno razumem njeno razočarenje”, rekla je Alister.

Organizatori Otvorenog prvenstva Engleske odbili su optužbe da su sestre Vilijams namerno „gurnute” na sporedne terene.

„Svakako da nam nije bila namera da favorizujemo bilo koju igračicu na turniru”, kaže se u saopštenju organizatora turnira u Vimbldonu.

Vilijams smatra da ona ni njena starija sestra Venus nisu treterine ravnopravno sa Rafaelom Nadalom, Novakom Đokovićem, Rodžerom Federerom ili Endijem Marejom, jer su uvodne mečeve igrale na ternu broj dva.

„Nisam primetila da su njih premeštali. Venus i ja imao više titula na Vimblodnu od pojedinih igrača”, istakla je Serena Vilijams koja se nedavno vratila takmičenjima posle skoro jednogodišnje pauze zbog povrede i bolesti.

.Mlađa sestra Vilijams je prvu gen slem titulu na Vimbldonu osvojila 2002. godine, a u karijeri je bila pobednica ukupno13 gren slem turnira.

Tanjug

objavljeno: 24.06.2011.
Pogledaj vesti o: Tenis

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.