Senzacija na Rolan Garosu – Medvedev izgubio od 172. tenisera sveta

Izvor: B92, 30.Maj.2023, 17:53

Senzacija na Rolan Garosu – Medvedev izgubio od 172. tenisera sveta

Ruski teniser i drugi nosilac Danil Medvedev poražen je u prvom kolu Rolan Garosa od Brazilca Tijaga Sajbota Vild sa 7:6, 6:7, 2:6, 6:3, 6:4.

Najveće dosadašnje iznenađnje na ovogodišnjem Rolan Garosu napravio je 172. teniser sveta koji je posle pet setova i četiri sata igre pobedio Danila Medvedeva.

Kao po običaju Danil se kako je meč odmicao sve više negodovao i pričao sa svojim trenerom, dok ni >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na ovom meču nije bio u prijateljskim odnosima na publikom.

Centralni teren Filip Šatrije je bio ispunjen kako bi ispratio duel drugog tenisera sveta, koji je na ovaj Rolan Garos stigao u nikad boljoj formi, jer je osvojio Masters u Rimu, a poznato je koliko Rus ne voli da igra na šljaci.

Od početka meča Brazilac je svima stavio do znanja da nije došao na centralni teren sa belom zastavicom i da Medvedevu neće biti lako da dođe do drugog kola. Sejbotu je ovo bio prvi meč na Rolan Garosu i to na najvećem teren, ali ga to nije sputalo da odigra svoj najbolji tenis.

Dobro je počeo meč Danil Medvedev napravio brejk na startu meča. To nije omelo Brazilca da se u petom gemu vrati u set tako što je uzvratio brejkom, a od tog gema pa do kraja seta, obojica tenisera su uzmali gemove na svoj servis. Imali su više Sajbot brejk šansi od Medvedeva, ali je prvi set na kraju bio rešen u 13. gemu. Na kraju je prvi set, Brazilac rešio u svoju koristi jer je bio bolji od Medvedeva sa 7:5.

Drugi set se takođe rešavao u taj-brejku, Sajbot Vild je imao dve set lopte za vođstvo 2:0, ali je Medvedev iz minusa od 4:6 stigao do seta sa četiri vezana poena.

U trećem setu Brazilac je napravio jedan, a Rus čak tri brejka, i tako poveo 2:1.

Delovalo je tad da je drugi teniser planete preuzeo kontrolu, ali nije bilo tako. Brazilac je osvojio četvrti set pošto je napravio dva brejka, jedan više od rivala.

I peti set je obilovao brejkovima, a bolje se snašao Brazilac, koji je uspeo da prelomi meč i sa dva vezana gema posle 4:4 stigne do najveće pobede u dosadašnjoj karijeri.

Protivnik Sajbot Vilda u drugom kolu biće pobednik meča Kventin Alis - Gvido Pelja.

Italijan Đulio Capijeri pobedio je Kazahstanca Aleksandra Bublika sa 6:0, 4:6, 4:6, 6:3, 7:5.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.