Senzacija: Muhova posle maratona izbacila Sabalenku za finale

Izvor: B92, 08.Jun.2023, 18:29

Senzacija: Muhova posle maratona izbacila Sabalenku za finale

Češka teniserka Karolina Muhova napravila je veliko iznenađenje u polufinalu Rolan Garosa, pošto je pobedila Arinu Sabalenku 7:6 (5), 6:7 (5), 7:5.

Trenuto 43. igračica sveta u maratonskom polufinalu izabacila je drugu igračicu na WTA listi, posle tri sata i 17 minuta igre.

Prvi od tri maratonska seta dobila je Čehinja, kojoj je bilo potrebno skoro 70 minuta da dođe do prednosti u setovima posle taj-brejka.

Mogla je Muhova i ranije da reši ovaj >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << deo igre u svoju korist, ali u 10. gemu nije iskoristila set loptu, a nakon toga joj je Beloruskinja oduzela servis i u narednom gemu obezbedila taj-brejk.

Velika borba viđena je i u drugom, kada je Sabalenka uzvratila na isti način i ovaj put njoj je pripao taj-brejk, posle 63 minuta igre.

U trećem setu Sabalneka je imala kontrolu, povela je 4:2, ali su pri rezultatu 5:3 kola krenula nizbrdo.

U gemu u kom je servirala Muhova, Sabalenka nije iskoristila meč loptu, a to kao da je dalo dodatni motiv Čehinji, koja je posle spašene set-meč lopte uspela da osvoji gem. U narednom je Beloruskinja servirala za finale, od posle početnih 15:0 delovalo je kao da se u potpunosti ugasila, a češka igračica je to iskoristila. Nanizala je tri poena i napravila brejk.

Vezala je četiri gema, prvo došla do izjednačenja 5:5, da bi u 11. gemu ponovo napravila brejk i povratka za Sabalenku nije bilo.

Muhova je sa nulom dobila gem u kom je servirala za pobedu i tako obezebedila svoje prvo grend slem finale.

Muhova će za prvu grend slem titulu igrati protiv bolje iz drugog polufinala, u kojem će sastaju Poljakinja Iga Švjontek i Brazilka Hadad Maja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Tenis

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Muhova napravila veliki preokret za finale Rolan Garosa

Izvor: Nezavisne Novine, 08.Jun.2023

Češka teniserka Karolina Muhova plasirala se u finale Rolan Garosa pošto je pobijedila Beloruskinju Arinu Sabalenku 2:1 (7:6, 6:7, 7:5) poslije tri sata i 17 minuta igre.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.