Šeik donosi luksuz na Kopaonik

Izvor: BKTV News, 03.Dec.2013, 19:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šeik donosi luksuz na Kopaonik

Kako navode “Večernje novosti”, čim se završi zimska sezona Kopaonik će postati “gradilište”, jer će naš najlepši zimski centar biti bogatiji za dva reprezentativna objekta, vlasništvo najboljeg srpskog tenisera Novaka Đokovića i šeika Muhameda bin Zajeda.
Posle prestolonaslednika Ujedinjenih Arapskih Emirata, koji će na mestu starog >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << hotela “Jugobanka” graditi supermoderno zdanje u planinskom stilu od 10.000 kvadrata, i slavni teniser Novak Đoković uložiće u ski-centar.
“Kopaonik je sada skijaški centar regiona, a posle ovakvih investitora bićemo upisani na svetsku mapu mesta na kojima treba obavezno ‘proveriti’ staze”, kaže za “Novosti” Dejan Ljevnajić, v. d. direktora JP “Skijališta Srbije”.
“Dolazak ovako moćnih ljudi odlična je promocija Kopaonika, koja će privući ne samo investitore, nego i turiste. Čim se završi sezona počinjemo sa izgradnjom šestoseda na Krčmaru i Gvozcu, prve sa haubama i grejačima sedišta”, najavljuje Ljevnajić.
Đoković će već ove sezone imati restoran u objektu “Doli Bel”. Ova privremena brvnara biće na proleće srušena i na tom mestu će početi izgradnja hotela. Prema Planu detaljne regulacije Suvo rudište, smeštajni objekat će imati oko 1.000 kvadrata, ali će biti urađen u planinskom stilu, sa garažom i restoranom.
Šeik Muhamed bin Zajed al Nahjan je pre početka zimske sezone do temelja srušio stari hotel “Jugobanka”, koji nije imao istorijsku vrednost, niti je mogao da se renovira u hotel visoke kategorije.
Šeikov tim će u maju početi izgradnju modernog zdanja površine oko 10.000 kvadrata, koji će podsećati na švajcarske skijaške brvnare. Hotel će biti izgrađen od prirodnih i najskupljih materijala, pa će biti prava turistička atrakcija.
“Pokrenuće se mnogo toga na planini, svima će nam biti bolje i svi ćemo imati koristi”, kaže Milan Penjišević, direktor hotela “Olga Dedijer”.
I oni koji u svetu do sada nisu čuli za Kopaonik, sigurno će čuti, veruje Rade Dunjić, direktor hotela “Klub A”. On smatra da samo ne treba dozvoliti izgradnju “solitera”, kakvih ima na nekim delovima planine.
Kopaonički hotelijeri veruju da će dolazak poznatih i najava dolaska novih investitora trgnuti opštine Rašku i Brus da se još bolje organizuju i da svojom logistikom pomognu da Kopaonik, kako je svojevremeno i projektovan, postane svetski ski-centar.
Emiraćani hoće i “Bačište”
Šeikova kompanija je zainteresovana i za ulaganje u još jedan hotel (najverovatnije na mestu gde je bio hotel “Bačište”, koji je uništen za vreme NATO bombardovanja 1999. godine), kao i nekoliko zatvorenih žičara i gondolu od Brzeća do vrha Kopaonika.
Izvor: B92
Tweet

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.