Šarapova bi kao Troicki i Čilić

Izvor: B92, 09.Mar.2016, 19:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šarapova bi kao Troicki i Čilić

Pravni tim ruske teniserke Marije Šarapove objavio je da planira da traži suspenziju manju od godinu dana zbog njenog pozitivnog testa na meldonijum.

Šarapova je bila pozitivna tokom ovogodišnjeg Australijan Opena, a od subote će biti provizorno suspendovana, dok će zvanična kazna biti saopštena naknadno.

Pred trenutno sedmom teniserkom sveta je suspenzija od najmanje dve godine po antidoping pravilima Međutim, njeni advokati planiraju da zahtevaju znatno kraću >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kaznu i veruju da je jednogodišnja suspenzija, a možda čak i kraća, moguća.

Marija i ja razmatramo sve opcije”, rekao je Džon Hagerti, advokat ruske teniserke, ali je odbio da pojasni da li je Šarapova navela da je koristila meldonijum kada je ranije davala uzorke doping kontroli.

Mašini advokati se, takođe, nadaju da bi presedani u slučajevima Viktora Troickog i Marina Čilića mogli da umanje njenu suspenziju. Troicki i Čilić su dobili znatno duže suspenzije od strane Međunarodne teniske federacije, a one se umanjene posle njihovih žalbi pred Sudom za arbitražu u sportu.

Troicki je prvobitno suspendovan na 18 meseci jer nije dao uzorak na Mastersu u Monte Karlu, ali mu je kazna umanjena na godinu dana. Čiliću je suspenzija smanjena sa devet meseci na četiri, a njegov slučaj bi mogao da bude od koristi za Šarapovu zbog presedana po kojem se analizira stepen umešanosti tenisera.

Za sada nema informacija kada bi saslušanje u slučaju ruske teniserke moglo da bude organizovano.
Pogledaj vesti o: Tenis

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.