Šarapova: Komisija je utvrdila jedno, a ITF...

Izvor: B92, 08.Jun.2016, 18:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šarapova: Komisija je utvrdila jedno, a ITF...

Marija Šarapova najavila je žalbu Sudu za sportsku arbitražu u Lozani na dvogodišnju suspenziju zbog dopinga koju joj je izrekla Međunarodna teniska federacija.

Jedna od svega deset teniserki koje su osvajale sva četiri Gren slema je početkom marta priznala da su njeni doping rezultati pozitivni na meldonijum, supstancu koju je Svetska antidoping agencija (WADA) 1. januara stavila na listu zabranjenih.

"Komisija ITF je utvrdila da nisam od svog lekara tražila >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << doping supstance. ITF je potrošio mnogo resursa i vremena pokušavajući da dokaže da sam namerno prekršila antidoping pravila, a Komisija je utvrdila da nisam", navela je Šarapova.

Odluku o suspenziji donela je tročlana komisija ITF, koja je navela da Šarapova nije imala nameru da vara, ali da "snosi isključivu odgovornost" za pozitivan doping test i da je "načinila veliku grešku".

"Iako je komisija pravilno zaključila da nisam namerno prekršila antidoping pravila, ne mogu da prihvatim nepravedno oštru dvogodišnju suspenziju. Komisija, koju je osnovao ITF, usaglasila se da ništa nisam namerno pogrešila, ali me ipak sprečava da igram tenis dve godine. Odmah ću se žaliti Sudu za sportsku arbitražu u Lozani", navodi se u sopštenju ruskinje.

Maša je u bogatoj karijeri osvojila 35 titula u singlu, od čega pet Gren slem trofeja. Dva puta je osvajala Rolan Garos, a po jednom Vimbldon, Australijan Open i US Openu.

U periodu od 2003. do 2015. svake godine osvajala je najmanje jedan turnir, dok je u karijeri odigrala 733 meča i pobedila u 80 odsto duela, zaradivši 36 miliona dolara.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Šarapova najavila žalbu na dvogodišnju suspenziju

Izvor: Nezavisne Novine, 08.Jun.2016

Marija Šarapova najavila je žalbu Sudu za sportsku arbitražu u Lozani na dvogodišnju suspenziju zbog dopinga koju joj je izrekla Međunarodna teniska federacija...Meldonijum prozivodi kompanija u Letoniji, a upotrebljava se još i u Litvaniji i Rusiji, dok korišnjenje u SAD nije dozovljeno. Ovaj...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.