San se nastavlja  103. igračica sveta u polufinalu Vimbldona

Izvor: B92, 05.Jul.2022, 16:33

San se nastavlja " 103. igračica sveta u polufinalu Vimbldona

Nemačka teniserka Tatjana Marija prva se plasirala u polufinale Vimbldona.

Ova 103. igračica sveta je bila bolja od šest pozicija bolje plasirane Jul Niemajer rezultatom 2:1. Po setovima je bilo 4:6, 6:2, 7:5 za dva sata i 20 minuta igre.

Marija ima 34 godine i dvoje dece, ali je to nije sprečilo da pre ovog meča izbaci petoplasiranu Mariju Sakari, kao i 17. igračicu sveta Jelenu Ostapenko. Grkinju je savladala sa nulom, ali nije bilo baš tako lako s obzirom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na to da je Sakari imala priliku u drugom setu da se vrati kada je vodila 5.2

Još neizvesnije je bilo protiv letonske teniserke koja je imala dve meč lopte u drugom setu, a potom i brejk prednosti u odlučujućem. To nije bilo dovoljno, kao što ni Sorani Kirstei u drugom kolu protiv nemačke teniserke kada je vodila sa 0:3 u odlučujućem setu.

Slično je bilo i na ovom meču. Njena sunarodnica je bolje otvorila meč i osvojila prvi set, usledio je brz odgovor Marije u drugom, ali Nimajerova je u trećem setu imala prednost brejka na 2:4. Ubrzo je stečena prednost proćerdana, a potom je i čitav meč ispustila na sopstevni servis novim brejkom Marije.

Ona će u polufinalu igrati sa boljom iz duela Marije Buzkove i Ons Džabur.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Tatjana Marija u polufinalu Vimbldona

Izvor: Danas, 05.Jul.2022

Nemačka teniserka Tatjana Marija plasirala se danas u svoje prvo grend slem polufinale, pošto je u četvrtfinalu Vimbldona pobedila sunarodnicu Jule Nimajer sa 4:6, 6:2, 7:5.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.