Sakari bolja od Badose – Kudermetova savladala zemljakinju

Izvor: B92, 01.Maj.2023, 20:10

Sakari bolja od Badose – Kudermetova savladala zemljakinju

Ruska teniserka Veronika Kudermetova plasirala se danas u četvrtfinale mastersa u Madridu, pošto je pobedila sunarodnicu Dariju Kasatkinu sa 7:5, 1:6, 7:6.

Meč izemđu Kasatkine i Kudermetove, osme i 13. igračice sveta, trajao je dva sata i 52 minuta

Prvi set je bolje počela Kudermetova koja već u drugom gemu pravi brejk.

Ona je potom vodila sa 5:2, ali je u devetom gemu brejk vratila Kasatkina. Set je rešen u 12. gemu kada je Kudermetova iskoristila >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << drugu brejk loptu.

U drugom setu odigrano je sedam gemova, a viđeno je čak pet brejkova, od čega je četiri napravila Kasatkina.

Kudermetova je u trećem gemu odlučujućeg seta oduzela servis rivalki, da bi Kasatkina brejk uzvratila u osmom gemu.

Kasatkina je imala dve meč lopte na servis protivnice u 12. gemu, ali je Kudermetova uspela da set odvede u taj-brejk, u kojem je zatim slavila sa 7:2.

Ona će u četvrtfinalu igrati protiv pobednice meča treće teniserke sveta Amerikanke Džesike Pegule i Italijanke Martine Trevizan (20. na WTA listi).

U četvrtfinale se plasirala i deveta teniserka sveta Grkinja Marija Sakari, koja je savladala špansku igračicu Paulu Badosu (42. na WTA listi) sa 6:4, 6:4.

Nakon pobede nad bivšom drugom teniserkom sveta Sakari u četvrtfinalu igra sa 31. nositeljkom Rumunkom Irinom Kamelijom Begu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.