Sada je zvanično – ser Endi Mari

Izvor: RTS, 17.Maj.2019, 16:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sada je zvanično – ser Endi Mari

Britanski teniser Endi Mari na zvaničnoj ceremoniji u Bakingemskoj palati dobio je titulu sera za koju je određen pre više od dve godine.
Trostruki grend slem šampion je 2016. izabran za "viteza", nakon što je osvojio svoj drugi Vimbldon i drugu zlatnu medalju na Olimpijskim >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << igrama.

U njegovu čast je princ Čarls priredio ceremoniju na kojoj ga je, tradicionalno, mačem odlikovao u sera.
"Veoma sam ponosan što sam dobio ovo priznanje. Bio je lep dan za provesti ga sa porodicom. Moja supruga i roditelji su bili prisutni", rekao je Mari.
On je istakao da će svojoj deci, Sofiji Oliviji i Ediju, medalju pokazati kada se vrati kući.
"Suviše su mladi da bi bili sa mnom, pokazaću im orden kada se vratim kući."
Mari, koji planira da se penzioniše posle Vimbldon, zaslužio je titulu sera zbog čestih dobrotvornih akcija, ali i činjenica da je veliki branilac prava žena.
Momak iz Danblejna je i ambasador Unicefa.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.