Sada je 19-0: Serena počistila Mašu!

Izvor: Mondo, 27.Avg.2019, 09:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sada je 19-0: Serena "počistila" Mašu!

Dva gema ostavila je rivalki iz Rusije.

Na mestu na kom je osvojila šest od 23 gren slem trofeja u singlu, ali i napravila veliku neprijatnost pre godinu dana tokom finala sa Naomi Osakom, (8) Serena Vilijams deklasirala je staru rivalku Mariju Šarapovu i za manje od sat vremena izborila plasman u drugo kolo.

U prvom - 6:1, 6:1 za 37-godišnju Amerikanku, koja je 19. uzastopni put pobedila pet godina mlađu >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << teniserku iz Rusije.

Mlađa od sestara Vilijams samouvereno je krenula u pohod po 24."mejdžor", prvi od kada je pre dve godine na svet donela kćerkicu Olimpiju i, ujedno, prvi posle pet godina na "Flašing medouzu".

Foto: Tanjug/AP Photo/Charles Krupa

Sa Šarapovom, koja je trenutno 87. na svetu, nije imala ni nagoveštaj problema, a slično bi moglo da bude i u narednom kolu, kada će se sastati sa 121. igračicom sveta, zemljakinjom Kejti Mekneli.

"Ovo mi je važno, jer je dobar osećaj proći kroz teške mečeve na startu. Ovo mi je bilo potrebno. Nekada zaista imam naviku da počnem sporije. Na neki način mi je pomoglo", rekla je Amerikanka, koja sada vodi 20-2 protiv Šarapove, šampionke iz 2006. godine.

Foto: Tanjug/AP Photo/Charles Krupa

Serena je prvu titulu u Njujorku osvojila pre ravno 20 godina.

"Mislim da sam bila u zoni, naročito kada sam zaostajala jedan brejk. Nisam joj dala da se razigra, jer je ona takav igrač, nezgodna je kada joj krene. Čak i kada se bližio meč kraju, nastavljala je da se bori", dodala je Vilijams, posle duela u kom je imala 16 vinera i 12 neiznuđenih grešaka.

Foto: Tanjug/AP Photo/Charles Krupa

Ona je očekivala da Timeu Bačinski u drugoj rundi, ali će se prvi put sastati sa 17-godišnjom Mekneli, koja je odigrala odličan meč i pobedila 6:4, 6:1.

"Osećam kao da sam ovde zbog toga. Hajde da vidimo šta će se dogoditi", rekla je Serena, upitana da li se ona pita u ženskom singlu i ove godine.

Između ostalih, dalje su sinoć i tokom noći prošle Medison Kiz, Šuaj Ženg, Elina Svitolina, Marija Sakari, Venus Vilijams, Aliksandra Sasnovič, Džoana Konta, Ešli Barti, Karolina Pliskova...

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.