Sa kim Đoković da se takmiči? Pogledajte kako je uništio Alkarasa

Izvor: B92, 18.Jun.2023, 10:50

"Sa kim Đoković da se takmiči? Pogledajte kako je uništio Alkarasa"

Franko Davin, nekadašnji argentinski teniser, a danas trener, nema dilemu ko je najveći igrač svih vremena.

Po njemu, to je Novak Đoković, rekorder u broju osvojenih Grend slem turnira (23).

Do poslednjeg je stigao u Parizu, gde je na putu do titule, u polufinalu, savladao i Karlosa Alkarasa.

"Za mene je Novak najveći. Po brojevima. On, Federer i Nadal su tri zveri. Đoković je pobeđivao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i gubio od obojice, ali u zbiru svega, pobedio ih je na njihovim podlogama, svuda ima više. Prešao ih je u brojkama i ne staje. Sada se vidi razlika u odnosu na sadašnje igrače, psihička je ogromna. To možda nije bilo toliko primetno kada su bili Federer i Nadal. Trenutno je veoma primetno. Novak kaže: ‘Od koga da izgubim?’ Sa kim se takmiči Đoković? Pritisak raste kao lud. Pogledajte kako je uništio Alkarasa na Rolan Garosu", rekao je Davin za "La Nacion".

Novak je Karlitosa savladao u polufinalu, a mladi Španac je bio sputan grčevima, koji su došli kao posledica velikog pritiska i tenzije zbog susreta sa srpskim teniserom.

Đoković će novu šansu na Grend slemu imati na Vimbldonu, koji startuje 3. jula.

Inače, Davin i dalje drži rekord kao najmlađi teniser ikada koji je ostvario pobedu u glavnom žrebu ATP turnira.

Kao trener, sarađivao je sa Huanom Martinom del Potrom, Grigorom Dimitrovim, Fabijom Fonjinijem, Kajlom Edmundom, Brendonom Nakašimom…

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.