SVETSKA TENISKA FEDERACIJA: Đoković nije prekršio nijedno pravilo

Izvor: SrbijaDanas.com, 31.Maj.2023, 18:41

SVETSKA TENISKA FEDERACIJA: Đoković nije prekršio nijedno pravilo

Nema odredbe koja brani igračima političke izjave.

Svetska teniska federacija (ITF) reagovala je danas na prijavu tzv. Kosova zbog natpisa "Kosovo je Srce Srbije! Stop nasilju" koji je Novak Đoković napisao na kameri u ponedeljak i istakla da ne postoji odredba koja igračima zabranjuje političke izjave.

 - Pravila za igrače na Grend slem događajima određuje pravilnik tih turnira koji primenjuju organizatori i regulatorni organi. Ne postoji odredba koja >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << zabranjuje političke izjave - naveo je portparol ITF-a u saopštenju poslatom medijima u elektronskoj poruci.

Đoković je u ponedjeljak, 29. maja, nakon pobede u prvom kolu Rolan Garosa na kameri napisao "Kosovo je srce Srbije", u vreme pojačanih tenzija na severu KiM. Olimpijski i teniski savez tzv.Kosova optužili su Đokovića za pogoršavanje situacije ispisivanjem poruke na kameri koja je direktno prenosila meč. ITF je saopštio da je primio pismo saveza tzv.Kosova i da je ono prosleđeno relevantnim organima u organizaciji Gren slema, ali da ne postoji odredba kojom se zabranjuju političke izjave.

Pogledajte kako izgleda Anamarija, devojka Luke Dončića

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.