ŠTA PRIČA OVAJ ČOVEK: Bivši šampion ŠOKIRAO - Novak neće osvojiti Vimbldon, već ON!

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Feb.2021, 18:04

ŠTA PRIČA OVAJ ČOVEK: Bivši šampion ŠOKIRAO - Novak neće osvojiti Vimbldon, već ON!

Otpisao najboljeg tenisera sveta.

Bivši proslavljeni teniser i osvajač Vimbldona iz 1991. godine Mihael Štih ubeđen je da Novak Đoković neće "odbraniti" pehar, osvojen pre dve godine u Londonu.

Sporting ima 10 bodova više od Porta i ako ostane i večeras (21.30) neporažen staviće šapu na titulu. Pobeda Porta uplatu množi sa 2,25, dupla šansa X2 vredna je kvote 1,65. Pogledajte i ostale >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << kvote Mozzart kladionica za meč Porto – Sporting.

Podsetimo, prošle sezone najprestižniji Grend slem u "belom sportu" nije ni održan, zbog pandemije korona virusa, a Nemac tvrdi da će Rodžer Federer biti favorit na ovogodišnjem turniru ove godine, iako zbog problema sa povredom i tri operacije kolena Švajcarac nije odigrao meč više od godinu dana.

- Pre ili kasnije, Rodžer će završiti karijeru. Mnogi su to očekivali još pre pet godina, ali na njega niko nema uticaja. Poželeo bih mu da osvoji Vimbldon i posle tog finala kaže: "znate šta, bilo je dosta, prestajem". Ne bi bilo ništa bolje od toga. To bi toliko mnogo značilo za ovaj sport - rekao je Mihael Štih.

Nemac je svestan konkurencije, ali naglašava da je iskustvo na strani najuspešnijeg švajcarskog tenisera svih vremena.

- Nikada ga ne treba otpisivati jer on je nadaren igrač s veštinama, koje mu dozvoljavaju da i u tim godinama i dalje bude dobar. Možda će mu problem biti i što mlađi više ne gaje ogromno poštovanje prema njemu posle godinu dana pauze - mentalni aspekt igre je jako važan. Ipak, na Vimbldonu je i dalje kandidat za trofej jer tamo ima mentalnu snagu i tamo najviše uživa - istakao je Štih.

Prema ovim rečima, nemački as je već otpisao prvog igrača sveta Novaka Đokovića, koji je devetim trijumfom u Melburnu došao do 18. Grend slem titule i trenutno ima samo dva manje od Nadala i Federera na večnoj listi.

Inače, poslednje epsko finale u Vimbldonu održano je 14. jula 2019. godine, kada je Nole u pet setova pobedio Rodžera rezultatom 3:2 (7:6, 1:6, 7:6, 4:6), a poslednji peti set završen je rezultatom 13:12 u korist srpskog asa.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.