SRPSKI TENISER RAZOČARAN: Ovo je sramota!

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Mar.2020, 15:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SRPSKI TENISER RAZOČARAN: Ovo je sramota!

Nije krio ogorčenje.

Teniska sezona je, zbog epidemije korona virusa, odložena do daljnjeg, dok su čelnici ATP-a odlučili da svim takmičarima zamrznu poene.

Zbog ovakve odluke Filip Krajinović je ostao na sakupljenih 288 bodova, sa turnira u Indijan Velsu i Budimpešti, pa će u nastavku sezone, ako se bude dogodio, dočekati na 32. mestu ATP liste.

Somborac je prokomentarisao stav ATP-a, ali i izrazio sumnji da će sezona nastaviti u junu turnirima >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << na travnatoj podlozi.

– Dobra je odluka, ali to je trenutno. Realno je bilo da tako odluče, nismo ni očekivali drugačije. Verujem da će nam se, kada budemo igrali, postepeno oduzimati poeni iz prošle godine. Biće još odlaganja. Mislim da je 8. jun prebrzo, s obzirom šta se dešava u svetu. Ne verujem da ćemo pre Amerike išta igrati. Nadam se da će se pre toga sve iskristalisti i da ćemo moći da igramo na travi, ali čisto sumnjam - rekao je Krajinović.

Filip je poput većine svetskih igrača iziritiran odlukom organizatora Rolan Garosa da drugi po redu Gren slem pomere za septembar, samo nedelju dana posle US Opena. Ujedno, srpski as se osvrnuo i o planovima vezanim za Olimpijske igre, koje su takođe odložene, ali za 2021. godinu.

– Način je velika sramota jer ni teniseri, ni niko, nisu bili obavešteni nego su samo doneli odluku. S druge strane i vanredno je stanje, mnogi igrači će se žaliti, jer kako da igraju dva gren slema u razmaku od sedam dana. Oni koji budu u završnici US Opena, neće moći da se oporave za Rolan Garos. Kada sam pravio plan za ovu sezonu, nisam bio siguran da ću izboriti učešće na Olimpijadi, kao i da li je za mene i moj tenis najpametnije da igram na njoj. Drago mi je da sam bio u toj grupi, ali ja nisam baš pristalica tenisa na Olimpijskim igrama. Iskreno, preči su mi poeni za ATP listu, nego da idem u Tokio, ali još je to daleko - istakao je Krajinović.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.