SRPSKI TENISER JE MISLIO DA ĆE IZGUBITI NOGU: Evo kako se tada OSEĆAO (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Jan.2019, 11:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SRPSKI TENISER JE MISLIO DA ĆE IZGUBITI NOGU: Evo kako se tada OSEĆAO (FOTO)

Ipak se sve dobro završilo.

Nekadašnji osmi teniser sveta Janko Tipsarević će se posle više od godinu dana pauze vratiti na teren. Srbin će učestvovati na predstojećem Australijan openu, gde mu je najbolji plasman bila osmina finala 2013. godine.

OTIŠLA JE DRUGA ZVEZDINA ZVEZDA: Preminuo Dragoslav Šekularac

ZDJELAR PRODAT BORDOU ZA 300.000 EVRA: Evo šta o tome kažu u Partizanu (FOTO)

Tipsarević je u poslednjih pet godina imao čak osam >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << operacija, ali mu ne manjka motivacije za povratak na teren.

- Jedna od stvari zbog koje želim da nastavim profesionalnu karijeru je moja ćerka Emili, koja nikad nije videla tatu uživo kako igra jedan meč na turniru. Voleo bih da jednog dana prisustvuje tako nečemu, što bi mi puno značilo. Cilj za 2019. godinu mi je da se vratim u prvih 100 igrača na svetu. Mislim da ću sada uživati u tenisu i igrati onako kako ja želim. Moj tenis je u najboljim godinama bio suviše agresivan. Sada nemam "plan B", generalno tada uvek nađem najbolje rešenje - rekao je 34-godišnji teniser.

Jednom od najboljih srpskih tenisera u istoriji je dijagnostikovan tumor na nozi zbog kojeg je morao da ide na dva zahvata.

- Zdravstveno sam se zaista uplašio kad sam radio drugu operaciju. Kad čuješ reč tumor, nije ti svejedno. Nisi znao da li ti seku nogu, čuješ razne stvari, a kroz glavu prolazi sve i svašta. Ali kad su mi saopštili da je benigni, bilo mi je lakše. Generalno, u profesionalnoj karijeri nisam imao sreće zbog povrede, ali većina mojih kolega sportista malo vodi računa o tom segementu života - istakao je Tipsarević.

First part done...lets see what the doctor has to say... #fingerscrossed

A post shared by Janko Tipsarevic (@tipsarevicjanko) on Mar 13, 2018 at 4:53am PDT

Janko je već isplanirao čime će se baviti kada okači reket o klin.

- Jako mi je drago što sam pre šest godina presekao i znao šta ću da radim kad završim karijeru. Odlučio sam da ostanem u tenisu kroz moju menadžersku agenciju i kroz trenerski posao. Jednostavno, u ovom poslu se najbolje snalazim, uživam, obožavam da treniram, kako sa profesionalnim igračima, tako sa mlađim i želim da im što više pomognem. Smatram da je to pravi potez, jer sam veliki deo svog života proveo u ovom sportu.

Srbija je 2010. godine osvojila Dejvis kup, a srpski teniser veruje da bi uz malo sreće taj uspeh mogao da se ponovi.

- Imamo kvalitet da budemo u svetskoj grupi, ali sa Novakom jedino možemo da osvojio to takmičenje, pritom da se i neke kockice poklope. Što se mene tiče, Zikiju sam rekao da ne znam, i da sve zavisi od mog zdravlja. Hvala bogu, imamo Ducija, Filipa, i mnoge druge - kazao je osvajač jedine Salatare u srpskoj istoriji.

[Flashback Friday] I have been so fortunate to have many proud moments in my tennis career. One of my greatest moments of my life was being part of the 2010 Davis Cup winning team for Serbia. There is no greater honour than representing your country. It was even more special that I got to do this with a phenomenal team, including my great friends @nenadzim @djokernole @bogdan_obradovic_tennis_coach #victortroicki. It taught me that to be your best self; you need to surround yourself with the best. No matter how busy you are, or how successful you become, always take the time to appreciate those who helped you get to where you are today. Let me know below who you are grateful for and how they have helped you by tagging these amazing people as a comment below this post. I can't wait to see them. 👇👇👇👇👇👇👌🏻💪
#keepdigging #srbija #daviscup #comebackyear #whatsyourcomeback #letsdothis #itstipsytime Photo Source: Getty Images Europe

A post shared by Janko Tipsarevic (@tipsarevicjanko) on Dec 27, 2018 at 10:09pm PST

Svi srpski teniseri su u sjajnim odnosima, a Janko je predvideo Đokovićev povratak na vrh, kada je malo ko verovao u njega.

- Novak i ja smo često u konktaktu, i krivo mi je što to nemam argumentovano, da sam mu na početku proleća, negde u martu, rekao da će u to vreme 2019. ponovo biti najbolji. Međutim, on je od sredine 2018. krenuo furiozno i zasluženo se vratio na prvo mesto. Ne želim da se stvara neki vestački pritisak, ali ako bude fit, nisam siguran da neko od mlađiih može da ga ugrozi. Naravno, na to mislim i na Nadala i Federera - poručio je Tipsarević.

BONUS GALERIJA

Pogledajte fotografije prelepe danske teniserke Karoline Voznijacki.

That Friday feeling

A post shared by Caroline Wozniacki (@carowozniacki) on Apr 14, 2017 at 11:45am PDT

#tbt 👙☀️💦

A post shared by Caroline Wozniacki (@carowozniacki) on May 4, 2017 at 1:50pm PDT

A bit of vitamin sea☀️🌊 @si_swimsuit

A post shared by Caroline Wozniacki (@carowozniacki) on Feb 19, 2017 at 4:24am PST

Warm water, beautiful beaches and no sharks! What's not to love 😎 #Sydney

A post shared by Caroline Wozniacki (@carowozniacki) on Jan 7, 2017 at 11:42pm PST

Good morning!! 😊💁🏼🤗👙☀️💦🌊 @si_swimsuit

A post shared by Caroline Wozniacki (@carowozniacki) on Feb 16, 2016 at 5:13am PST

Sve najnovije sportske vesti možete da pročitate OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.