SIM: Poznati putnici u Split u odbojci i stonom tenisu

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Jul.2023, 12:47

SIM: Poznati putnici u Split u odbojci i stonom tenisu

Preostalo je da se odigraju turnir u malom fudbalu, šahu i tenisu.

Državno finale Dunav osiguranje Sportskih igara mladih u Srbiji održava se u Banji Ždrelo, u Petrovcu na Mlavi, a posle treće smene poznati su putnici na međunarodnu završnicu u Split u odbojci i stonom tenisu. Prethodno, pobednici državnog finala i predstavnici Srbije u Splitu dobijeni su u atletici, rukometu, odbojci na pesku, malom fudbalu, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << kao i na turniru Lino između dve vatre.

Na finalnom MIS turniru u odbojci odigrana su dva uzbudljiva finala u konkurenciji dečaka i devojčica, u oba slučaja sa trećim odlučujućim setom. U ženskom finalu igrale su prošlogodišnje učesnice završnice u Splitu, odbojkašice Borca iz Čačka i ekipa Štrand volej iz Novog Sada. Čačanke, koje su u polufinalu pobedile ekipu Partizana dobile su prvi set, međutim nastavak igre doneo je preokret u igri Novosađanki, koje su na kraju slavile. Kod dečaka za put u Split igrali su Požarevljani i Zrenjaninci. Posle preokreta u prvom setu slavili su odbojkaši Proletera iz Zrenjanina.

Kada je reč o stonom tenisu, u kategoriji dečaka i devojčica 2011. i mlađi plasman na dalje takmičenje obezbedili su Emili Miul (Nikolinci), Ivona Masal (Dobanovci), Branko Dragoljević (Novi Sad) i Boris Pantović (Kragujevac), dok su u kategoriji 2008. i mlađi slavili Slađana Knežević (Čelarevo), Teodora Miul (Nikolinci), Marko Milanović (Pančevo) i Ignjat Jakovljev (Novi Sad).

Nagrade za fer-plej dobili su odbojkašica Štrand voleja Dunja Rađenović i odbojkaš iz ekipe Proleter iz Zrenjanina Dušan Žečić. Mentorka kampanje „Pružam ruku, ne podmećem nogu“ psihološkinja Biljana Lajović posebno je kao fer-plej ekipu istakla odbojkašice Partizana. Do kraja državnog finala ostalo je još da se odigraju Coca-Cola kup, najmasovniji amaterski turnir u malom fudbalu za dečake i devojčice u Evropi, turnir u šahu i "Millennium team" turnir u tenisu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.