SERIJA KOJOJ SE KRAJ NE NAZIRE: Nova pobeda Đokovića na Centralnom terenu i plasman u treće kolo Vimbldona

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Jul.2023, 20:49

SERIJA KOJOJ SE KRAJ NE NAZIRE: Nova pobeda Đokovića na Centralnom terenu i plasman u treće kolo Vimbldona

Dominacija se nastavlja.

Najbolji srpski teniser Novak Đoković savladao je Australijanca Džordana Tompsona (6:3, 7:6 (4), 7:5) i plasirao se u treće kolo Vimbldona.

Nastavlja se neverovatna serija Đokovića na centralnom terenu najvećeg turnira na svetu. Ovo mu je 41. uzastopna pobeda, a poslednji put je pretrpeo poraz 2013. godine u finalu protiv Mareja.

Imao je Nole malo problema sa nezgodnim Australijancem, ali ništa što bi izazvalo >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << paniku u njegovoj. Pored prvog seta, koji je rutinski rešio sa jednim brejkom, u drugom je Tompson pružio najveći otpor.

Imao je Novak po priliku u petom i sedmom gemu da brejkne protivnika, ali je oba navrata Džordan pronalazio dobra servis i uspeo da set dovede u taj-brejk. Tamo, kao i uglavnom kada je Đoković na terenu, zna se ko je gazda.

Kontrola, fokus, smirenost, sve je bilo tu u pravom trenutku. Svega jedan mini brejk mu je bio dovoljan da dođe na set od konačne pobede.

Nema se šta zameriti Tompsonu na ovom susretu, dao je sve od sebe, bio u većini slučajeva siguran pri servisu, ali to nije dovoljno za nešto više od solidnog otpora najvećem teniseru ikada. U trećem setu je ponovo odličan bio Australijanac, odbijao je nalete Novaka, ali poklekao je na samom kraju seta. Vodio je Đoković 6:5 i sve je išlo ka tome da ćemo ponovo gledati taj-brejk. No, tako nije mislio sedmostruki osvajač Vimbldona.

Proradio je ritern, Tompson se unervozio i počeo prečesto da igra servis-volej što mu se obilo o glavu i Novak je iskoristio prvu meč loptu.

U narednoj rundi će Novak na megdan boljem iz duela Ečeveri-Vavrinka.

BONUS GALERIJA: Pogledajte kako izgleda Elena Gvoić, devojka fudbalera Alekse Terzića
Pogledaj vesti o: Novak Đoković,   Novak Đoković finale

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Đoković nezaustavljiv, Srbin prošao u treće kolo Vimbldona

Izvor: Nezavisne Novine, 05.Jul.2023

Najbolji srpski teniser Novak Đoković pobijedio je Džordana Tompsona u drugom kolu Vimbldona sa 6:3, 7:6 (4) i 7:5. Srbin nezaustavljivo ruši svoje protivnike u Londonu.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Đoković nakon pobjede: Ovaj teren i ja imamo veoma romantičan odnos

Izvor: Nezavisne Novine, 05.Jul.2023

LONDON - Najbolji srpski teniser Novak Đoković izjavio je danas posle plasmana u treće kolo Vimbldona, da je velika privilegija igrati na Centralnom terenu i da sa njim ima romantičan odnos.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.