Rune posle maratonske drame preživeo Argentinca

Izvor: B92, 05.Jun.2023, 19:28

Rune posle maratonske drame preživeo Argentinca

Danski teniser Holger Rune plasirao se u četvrtfinale Rolan Garosa, pošto je posle velike borbe i pet setova pobedio Aregntinca Fransiska Serundola.

Rune je na kraju slavio 7:6 (3), 3:6, 6:4, 1:6, 7:6 (10-7).

U maratonskom meču punom preokreta, koji je trajao više od četiri sata, bolje se snašao šesti nosilac, koji je posle super taj-brejka dobio borbenog aregentinskog tenisera, trenutno 23. igrača na ATP listi.

Rune je dva puta imao prednost >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u setovima, ali se Serundolo vraćao, a danski teniser lepu priliku za završetak meča imao je u petom setu na 5:4 kada je servirao za meču.

Ni tada Aregntinac nije poklekao, napravio je brejk, a potom odsverirao sigurno za super-taj brejk.

Rune je uzvratio sigurnim servisima u 12. gemu, sa nulom je dobio taj deo igre i borba u taj-brejku je mogla da počne.

I završetak odlučujućeg seta obeležila je velika i neizvesna borba, Serundolo je imao svoje momente vodio je 5:3 i 7:6, ali je Rune tada pokazao veću smirenost i potvrdio svoj rejking.

Nanizao je četiri poena, iskoristio prvu meč loptu i obezbedio sebi četvrtfinale, u kom će mu rival biti Norvežanin Kasper Rud.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Facebook,   Twiter

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zverev i Ečeveri obezbedili četvrtfinale Rolan Garosa

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Jun.2023

Danski teniser Holger Rune plasirao se u četvrtfinale Rolan Garosa, pošto je danas u osmini finala savladao argentinskog tenisera Franciska Čerundoloa sa 7:6 (7:3), 3:6, 6:4, 1:6, 7:6 (10:7).

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.