Rune o odluci koja je zakomplikovala Đokovićevu situaciju: Ne možemo to da komentarišemo

Izvor: B92, 15.Nov.2023, 12:49

Rune o odluci koja je zakomplikovala Đokovićevu situaciju: Ne možemo to da komentarišemo

Danski teniser Holger Rune stao je u odbranu Stefanosa Cicipasa, koji je zbog povrede morao da napusti Završni masters u Torinu.

Grk se žalio na bol u leđima, nakon što je prethodno prekinuo trening sa Aleksanderom Zverevim i Karlosom Alkarasom. ali je u subotu uveče dobio zeleno svetlo doktora za nastup.

U prvom kolu je uspeo da odigra do kraja u porazu od Janika Sinera, ali je već drugi meč predao Holgeru Runeu posle samo tri odigrana gema.

Zbog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << toga ga je publika u italijanskom gradu izviždala.

"Izvinjavam se svim navijačima i publici koji su došli da me podrže danas. Moj doktor, posle bezbroj pregleda koje sam imao u poslednjih nekoliko dana, predložio mi je da igram, dao mi zeleno svetlo da idem i probao sam... Nažalost, osećao sam se užasno i očajno na terenu. Uradio sam šta sam mogao, uradio sam sve na najbolji način da budem spreman za meč, ali mi nije išlo", rekao je Cicipas na konferenciji za medije posle susreta sa Dancem.

Mnogi su se odmah upitali zašto na vreme nije odustao, a među njima je bila i danska novinarka tamošnjeg "TV2 Sporta", koja je na društvenim mrežama podelila takav stav.

Usledio je odgovor Runea, koji je pokušao da odbrani kolegu.

"Nismo u Stefanosovom telu. Ne možemo da komentarišemo ono što je trebalo da uradi. Ovde smo da se borimo i pobedimo. Niko iz Top 8 ne odustaje i pokušaće do kraja. Ako bismo samo razmišljali o racionalnom, ne bismo bili ovde", glasio je odgovor Runea.

Ovakav potez Cicipasa je zakomplikovao stanje u Zelenoj grupi, a ponajviše Novaku Đokoviću. Mesto Cicipasa će popuniti odmorni Hubert Hurkač koji će na megdan u meču odluke igrati baš protiv srpkog tenisera koji je u oba meča do sada na terenu provodio po više od tri sata.

U slučaju poraza od poljskog tenisera, Novak može do polufinala samo u slučaju da Janik Siner dobije Runea.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.