Rune drugi finalista mastersa u Monte Karlu

Izvor: Beta, 15.Apr.2023, 22:11

Rune drugi finalista mastersa u Monte Karlu

Danski teniser Holger Rune plasirao se večeras u finale mastersa u Monte Karlu, pošto je pobedio italijanskog igrača Janika Sinera sa 1:6, 7:5, 7:5.Siner i Rune, osmi i deveti teniser sveta, na terenu su proveli dva sata i 46 minuta.Italijan je u prvom delu igre napravio dva brejka, i sa rezultatom 6:1 osvojio set.U drugom setu prvi do brejka stiže Rune u drugom gemu, a zatim dolazi do prednosti 3:0. Teniseri su potom morali na pauzu od oko pedesetak minuta zbog kiše.Po povratku na teren Rune je čuvao prednost i poveo sa 5:2, ali od tog momenta tri uzastopna gema osvaja Siner za izjednačenje.Siner je tom prilikom spasao dve set lopte u 10. gemu, ali je danski igrač dva gema kasnije iskoristio ukupno četvrtu priliku za 1:1 u setovima.U odlučujućem setu jedini je brejk lopte imao 19-godišnji Danac. On nije iskoristio pet brejk lopti, pre nego što je u 12. gemu realizovao prvu meč loptu na servis rivala.Runeu je ovo drugo masters finale, nakon što je prošle godine u Parizu u finalu pobedio Novaka Đokovića.U nedeljnom finalu za protivnika će imati šestog tenisera sveta Rusa Andreja Rubljova.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Dodig i Krajiček osvojili Monte Karlo

Izvor: B92, 16.Apr.2023, 16:05

Hrvatski teniser Ivan Dodig i njegov partner u dublu, Amerikanac Ostin Krajiček, osvojili su titulu na mastersu u Monte Karlu...Oni su u finalu dublova pobedili domaćeg igrača Romana Arneodoa i Austrijanca Sema Vajsborna posle tri seta, 6:0, 4:6, 14:12...Peti nosioci na turniru pobedili su posle sat...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.