Rune: Nisam imao šta da izgubim

Izvor: B92, 20.Maj.2023, 19:25

Rune: Nisam imao šta da izgubim

Holger Rune je nadomak osvajanja druge masters titule u karijeri.

Mladi danski teniser igraće u finalu Mastersa u Rimu pošto je posle preokreta pobedio u polufinalu Kaspera Ruda sa 6:7 (2), 6:4, 6:2.

Njemu je to bila 27. opobeda u sezoni i prva u petom okršaju sa teniserom iz Norveške.

Posle izgubljenog početnog seta u taj-brejku, Rune je gubio i sa 4:2 u drugom, ali je uspeo da preokrene. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

"Nisam imaš šta da izgubim u drugom setu, pokušao sam da igram slobodno i da uživam, jer sam mislio da mi je to poslednji set tamo. Rekao sam sebi da igram agresivno i uživam i uspelo je, to je bio ključ za povratak", kaže Rune.

Ove sezone na šljaci igra veoma dobro, ima skor od 13-2 na najsporijoj podlozi.

U Monte Karlu je igrao finale, potom je osvojio Minhen, a pobeda u nedelju donela bi mu skok na peto mesto, najbolje u karijeri.

"Srećan sam što sam igrao najbolji tenis na protekla dva meča, sa Novakom i Kasperom. Dva jako teška igrača, morao sam da igram najbolje, mada danas nije bilo tako, skoro do kraja kada sam uspeo da preokrenem", zaključio je Rune.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.