Rud uz malo muke do osmine finala

Izvor: B92, 12.Apr.2023, 14:19

Rud uz malo muke do osmine finala

Četvrti teniser sveta Kasper Rud plasirao se danas u osminu finala mastersa u Monte Karlu, pošto je pobedio Botika van de Zandshulpa sa 7:5, 7:6 (1).

Norvežanin je do pobede nad 31. teniserom sveta došao za dva sata i 15 minuta.

Rud je prvi brejk napravio u petom gemu, ali je Holanđanin u osmom gemu uzvratio i produžio prvi set. Ključnu prednost Rud je stekao u 11. gemu, a zatim iskoristio prvu set loptu na svoj servis.

Čak šest brejkova >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << viđeno je u drugom setu (po tri na obe strane), a Van de Zandshulp u 10. gemu nije iskoristio set loptu na servis rivala. Pitanje pobednika rešeno je u taj-brejku, koji je pripao Rudu rezultatom 7:1.

Rud u osmini finala igra protiv nemačkog igrača Jana-Lenarda Štrufa (100. na ATP listi).

Plasman među 16 najboljih osigurali su i Italijan Lorenco Muzeti (21. igrač sveta) i Čileanac Nikolas Jari (58.) Muzeti je za 50 minuta igre bio bolji od sunarodnika Luke Nardija sa 6:0, 6:0. On će u osmini finala igrati protiv prvog tenisera sveta Novaka Đokovića.

Jari je do osmine finala stigao pobedom nad australijskim igračem Aleksom Popirinom sa 3:6, 7:5, 6:4. U osmini finala Jari se sastaje sa trećim igračem sveta Stefanosom Cicipasom iz Grčke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Siner pobegao sa provalije i bacio Novaku "rukavicu u lice"

Izvor: B92, 13.Apr.2023, 13:44

Italijan Janik Siner plasirao se u četvrtfinale Mastersa u Monte Karlu pobedom nad Hurbertom Hurkačem...U meču koji je trajao dva i po sata, velikim preokretom Siner je slavio trijumf rezultatom 2:1 (3:6, 7:6, 6:1)...Poljski teniser, koji je u prvom kolu eliminisao Lasla Đerea, odlično je krenuo...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.