Rubljov je pobedio demone: Nisam mogao to da podnesem

Izvor: B92, 15.Maj.2023, 08:58

Rubljov je "pobedio demone": Nisam mogao to da podnesem

Ruski teniser Andrej Rubljov govorio je o mentalnoj borbi koja može da mu promeni tok karijere.

Rubljov je u razgovoru za "Gardijan" govorio o mentalnoj borbi i teškim momentima nakon što je izgubio čak sedam četvrtfinala Mastersa i Grend slema.

Sedam uzastopnih poraza imala su uticaj na ruskog tenisera.

"Ti mečevi su za mene bili veliko razočaranje, a izgubio sam ih zbog sebe samog. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Imao šansu da odem u polufinale, ali nisam mogao da podnesem to, pritisak je bio preveliki. Nisam mogao ni da igram, a nisam igrao zbog svojih emocija. Na kraju, bio sam mnogo tužan i trebalo mi je dosta vremena da se oporavim. Problem je bio što sam sve to previše želeo i što nisam mogao da izdržim pritisak, a zbog svega što se dešavalo nisam samom sebi davao šansu da pobedim", objasnio je Tejtum.

Rubljov je radio na psihi i to se vidi ove sezone, pokazao je da emocije ne mogu da ga pobede i da on kontroliše sve, tako je gubio od Runea u Australiji i pobedio, pa je mesec dana kasnije nakon 1-6 u Dubaiju savladao Davidoviča Fokinu...

Pre mesec dana je igrao finale Mastersa u Monte Karlu, gubio 4-1 u trećem setu i na kraju pobedio i osvojio prvi turnir serije 1000 u svojoj karijeri.



"Umesto da kažem da sam napet i da ne mogu da ubacim ništa, počinjem sa pričom o vetru, suncu ili sudijama, ne znam ni ja o gledaocima i umesto 20 sekundi treba mi ceo minut da nešto uradim. Sve jer sam se plašio da kažem da sam napet"
, rekao je Rubljov.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.