Rubljov: Ne može se sve imati idealno

Izvor: B92, 22.Apr.2023, 08:47

Rubljov: Ne može se sve imati idealno

Ruski teniser Andrej Rubljov govorio je na konferenciji za medije posle plasmana u polufinale Srpska opena,

Imao je problema Rus u prvom setu meča sa Damirom Džumhurom, donekle su mu smetali i vremenski uslovi, jer kako je i sam naveo više voli da igra po hladnom vremenu. Ipak, malo je Rubljov govorio o duelu četvrtfinala, a više o tome šta je donela promena u njegovom timu.

"Promenio sam mnogo trenera >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koji su sa mnom, a tu su došle i novine. Samo je glavni trener Fernando ostao, svi ostali su otišli. Naravno da mi svi oni pomažu i pri skautiranju igrača protiv kojih igram, jer mi kažu nešto novo što nisam znao. Nekada mi kažu nešto, nekada ne", objasnio je Rubljov kako funkcionišu odnosni u njegovom timu.

Tek prvu Masters titulu osvojio je Rubljov nedavno u Monte Karlu, a na pitanje da li bi nešto menjao u karijeri, istakao je:

"Naravno da postoji nešto što bi menjao, hiljadu stvari. Ali, sve te greške i sve ostalo, da nije toga ne bih bio osoba kakva sam danas. Ne može se imati sve idealno. Jednostavno ne bih bio bolja osoba zbog toga“.

Na pitanje koliko je teško emocijalno da se bori sam sa sobom, priznao je Rubljov da mu se to stalno dešava.

"Naravno da to postoji. Borim se da vidim da li ću neke stvari uraditi dobro ili loše“.

Prošle godine Rusi i Belorusi nisu imali priliku da igraju na Vimbldonu. Mnogi smatraju da će zbog toga Rubljov i Medvedev imati poseban motiv kao što je Novak Đoković u Australiji.

"Kada oni najveći ne igraju to je ujedno prilika za druge da naprave nešto, ali ja to nisam koristio, ispadao sam u četvrtfinalu. Naravno da ću na Vimbldonu imati veliku motivaciju, kao i na svakom Grend slemu. To su najveći i najvažniji turniri i biću sigurno motivisan“.

Naredni protivnik Rubljovu biće Slovak Aleks Molčan, međutim Rus ističe da nije imao priliku mnogo da ga gleda.

"Mislim da sa Molčanom nikada nisam igrao na turu. Možda smo kao juniori trenirali zajedno. On ima odlične brze noge, super trči i igra agresivno. Poslednjih godinu dana igra jako dobro, imao je neke odlične mečeve i biće to težak meč".

Na pitanje kakvi su mu naredni planovi, Rubljov je uz širok osmeh istakao:

"Sad sledi fizio, masaža, tuširanje i večera, odmor za sutra. A za kasnije imam dosta planova po pitanju turnira".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.