Rolan Garos: Kraljica je Šarapova!

Izvor: Vesti-online.com, 07.Jun.2014, 20:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rolan Garos: Kraljica je Šarapova!

Ruska teniserka Marija Šarapova je osvojila Otvoreno prvenstvo Francuske pošto je u finalu pobedila Rumunku Simonu Halep rezultatom 6:4, 6:7 (5:7), 6:4 posle 182 minuta.

 Marija Šarapova

 

Ruskinja je tako došla do pete gren slem titule u karijeri, a drugog Rolan Garosa. Ujedno, to je četvrta pobeda nad Simonom u isto toliko međusobnih duela. 

 

Dominacija Rusa, radost za domaćine i Rumune

  >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com <<

Posle ženskog singla, na teren "Filip Šatrije" su izašli finalisti muškog dubla. Francuzi Žilijen Beneto i Eduard Rožer-Vaselin, 11. nosioci, savladali su Špance Marsela Granoljersa i Marka Lopeza, 12. "kosturaše", sa 6:3, 7:6 (7:1).

Takođe, pored Šarapove, Rusi su imali još dva razloga za radost pošto su u juniorskom singlu najbolji Darija Kasatkina i Andrej Rublev. Među juniorskim dublovima su pobedničke pehare podigle Rumunke Joana Duču i Joana Loredana Roska, kao i Francuzi Benjamin Bonci i Kventin Alis.

Sva tri seta su bila uzbudljiva, sa dosta brejkova na obe strane. U prvom setu Halepova je prva oduzela servis Šarapovoj, ali je Ruskinja u četvrtom gemu uspela da uzvrati brejkom, a potom da napravi još jedan i povede sa 5:2. Rumunka je uspela da se rezultatski vrati i servira za izjednačenje, ali je Šarapova u tim trenucima odigrala bolje i ponovo napravila brejk za 1:0 u setovima.

 

Drugi set je takođe obilovao oduzimanjima servisa. Obe teniserke su napravile po tri brejka, pa je tako taj period igre završen u taj breku. Šarapova je tada bila nadomak titule, pošto je bila na dva poena od pobede (5:3), ali je Halepova ipak uspela da preokrene i dođe do izjednačenja.

 

Odlučujući set je bio nalik prvom. Halepova je dvaput oduzela servis Ruskinji, ali je Šarapova napravila jedan brejk više i došla do pete gren slem titule.

 

 

 

Šarapova je tokom meča gotovo sve vreme diktirala tempo. Imala je 46 direktno osvojenih poena i 52 neiznuđene greške, naspram 20 vinera i 31 greške.

   

U finalu muškog singla, u nedelju od 15 časova, sastaće se Novak Đoković i Rafael Nadal.

 

 

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.