Rolan Garos 2023: Sada ne podržavam Lukašenka, kaže jedna od najboljih teniserki sveta Arina Sabalenka

Izvor: B92, 06.Jun.2023, 20:20

Rolan Garos 2023: "Sada ne podržavam Lukašenka", kaže jedna od najboljih teniserki sveta Arina Sabalenka

Beloruskinja kaže da sada više ne podržava Lukašenka jer je stao uz Rusiju u ratu protiv Ukrajine.

Beloruskinja Arina Sabalenka rekla je da "trenutno" ne podržava predsednika zemlje Aleksandra Lukašenka zbog njegove podrške ratu Rusije u Ukrajini.

Ona je ranije rekla da "nijedan sportista" ne podržava rat, ali ovo je prvi put da govori >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << protiv Lukašenka.

Pošto je od petka odbila da prisustvuje otvorenim konferencijama za novinare na Otvorenom prvenstvu Francuske zbog, kako je obrazložila, mentalnog zdravlja posle niza političkih pitanja, Sabalenka je nastavila redovne medijske obaveze nakon plasmana u polufinale.

"Ne podržavam rat. I trenutno ne podržavam Lukašenka", rekla je 25-godišnjakinja posle pobede od 6-4 6-4 nad Ukrajinkom Elinom Svitolinom, koju je francuska publika izviždala jer je odbila da se rukuje sa Sabalenkom na kraju napetog meča.

Isto je uradila i druga Ukrajinka Marta Kostjuk posle poraza od Sabalenke u prvom kolu Rolan Garosa. I nju je publika izviždala.

Pratite nas na Fejsbuku,Tviteru i Vajberu. Ako imate predlog teme za nas, javite se na bbcnasrpskom@bbc.co.uk

Izvor: BBC News na srpskom
Pogledaj vesti o: Tenis

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.