Rodik - Štepanek u finalu Memfisa

Izvor: B92, 22.Feb.2009, 11:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rodik - Štepanek u finalu Memfisa

Prvi nosilac ATP turnira u Memfisu Endi Rodik igraće u finalu protiv Čeha Radeka Štepaneka.

Rodik je bio bolji od Australijanca Lejtona Hjuita u borbi nekada najboljih svetskih tenisera, sa 2:1 - po setovima 2:6, 7:6(7:4), 6:4. Rodik je servirao polovinu od svojih 16 asova u drugom setu, a još šest u trećem i tako se plasirao u finale turnira, gde će igrati protiv petog nosioca Štepaneka koji je eliminisao Izraelca Dudija Selu sa 6:3, 6:1.

Rodik je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u Memfisu slavio 2002. godine, a protiv Štepaneka ima skor 4:1. On je treći put uzastopno uspeo da pobedi Hjuita, ovo im je bio prvi međusobni duel od 2006. godine.

Rodik juri svoju 27. titulu u karijeri, a stizao je do najmanje polufinala u sva četiri takmičenja na kojima je ove sezone učestvovao, ali još čeka prvu titulu.

"Bio sam srećan što sam prošao. On je igrao sjajno veći deo meča. Izvukao sam se u taj-brejku i u trećem setu sa odigrao moj najbolji tenis", rekao je Rodik.

Hjuit je imao operaciju u avgustu prošle godine, a trenutno zauzima tek 103. mesto na ATP listi. On je na ovom polufinalnom duelu servirao 14 asova. Australijanac nije osvojio ATP titulu od marta 2007. godine.

Štepanek je 21. teniser na svetu i prošle nedelje je osvojio turnir u San Hoseu. Ove nedelje nije ispustio nijedan set. On je Selu počistio sa terena za 58 minuta. Štepanek je sezonu otvorio skorom 16-2, što je najbolji start u karijeri ovog 30-godišnjaka.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.