Ribakina propustila svoje šanse protiv najbolje na svetu – Sabalenka kao Enan

Izvor: B92, 04.Nov.2023, 00:37

Ribakina propustila svoje šanse protiv najbolje na svetu – Sabalenka kao Enan

Beloruska teniserka Arina Sabalenka plasirala se u polufinale Završnog turnira u Kankunu.

Prvoplasirana na WTA listi je u meču odluke bila bolja od Elene Ribakine rezultatom 2:1 (6:2, 3:6, 6:3) za dva i po sata igre.

Sabalenka je lako rešila prvi set u svoju korist napravivši dva brejka, ali je kazahstanska teniserka uzvratila u daleko turbulentnijem drugom setu.

Ponovo je Sabalenka bila >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ta koja je prva stigla do brejka, ali je Ribakina isti eksrpesno vratila i potom u osmom gemu napravila još jedan koji je potom potvrdila u narednom servis gemu koji je bio dovoljan za izjednačenje.

Ribakina je mogla do novog brejka odmah na početku trećeg seta. Propustila je dve šanse i kazna je stiga u četvrtom gemu kada Sabalenka ponovo prva oduzima servis protivnici. BIo je to uvod u tri uzastopna brejka, što je više odgovaralo Arini.

Ribakina je u poslednjem gemu ovog meča propustila čak pet prilika za brejk i izjednačenje, a Sabalenka koristi svoju četvrtu meč loptu.

Sabalenka je pobedom nad Ribakinom postala prva igračica od 2006. godine i Žastin Enan koja je u istoj godini stigla barem do polufinala na sva četiri Grend slema i Završnom turniru.

Pre ovog duela, Džesika Pegula je ubeležila i treću pobedu savladavši Mariju Sakari.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

POZNATE POLUFINALISTKINJE U KANKUNU: Švjontek protiv Sabalenko, Gof igra sa Pegulom

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Nov.2023

Završena grupna faza...Poljska teniserka Iga Švjontek pobedila je noćas teniserku iz Tunisa Ons Žabur sa 6:2, 6:1 u poslednjem meču grupne faze WTA završnog turnira u Kankunu...Poljakinja će u polufinalu koplja ukrstiti sa beloruskom teniserkom Arinom Sabalenkom, koja je noćas savladala kazahstansku...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.