Izvor: RTS, 09.Jul.2022, 17:00

Ribakina preokretom do titule na Vimbldonu

Kazahstanka Elena Ribakina osvojila je ovogodišnji Vimbldon, pošto je u finalu savladala Ons Žaber iz Tunisa sa 2:1 (3:6, 6:2, 6:2).
Elena Ribakina je napravila još jedno iznenađenje na Vimbldonu i savladala drugu teniserku sveta. 

Ons Žaber je lako osvojila prvi set, sa 6:3, ali je Ribakina zaigrala odlučnije i mnogo bolje u nastavku i dominantno došla do izjednačenja (6:2).
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />Ribakina je napravila brejk na startu trećeg seta, a potom još jedan za 5:2, da bi sigurnim servisom došla do titule na Vimbldonu. 
Ribakina je rođena u Moskvi 1999. godine, a 2018. godine odlučila je da, umesto za Rusiju, igra za Kazahstan, kada joj je iz te zemlje obećana finansijska podrška.
Njoj će pripasti ček na 2,36 miliona evra, ali za istorijski uspeh neće biti nagrađena sa 2,000 bodova jer ATP ne računa poene sa Vimbldona zbog zabrane ruskim i beloruskim teniserima da igraju.
U finalu u muškoj konkurenciji sutra se sastaju najbolji srpski teniser Novak Đoković, koji brani trofej, i Australijanac Nik Kirjos.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Elena Ribakina je nova šampionka Vimbldona

Izvor: Beta, 09.Jul.2022

Kazahstanska teniserka Elena Ribakina osvojila je danas prvu grend slem titulu u karijeri, pošto je u finalu Vimbldona pobedila Uns Džabir iz Tunisa sa 3:6, 6:2, 6:2.Ribakina, rodjena Ruskinja koja od 2018. godine brani boje Kazahstana, postala je prva grend slem šampionka iz te zemlje. Na drugoj...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.