Izvor: RTS, 22.Jan.2023, 08:40

Ribakina eliminisala Igu Švjontek u osmini finala

Kazahstanska teniserka Elena Ribakina nadigrala je prvu teniserku na svetskoj listi Igu Švjontek sa 2:0 (6:4, 6:4) u osmini finala Australijen opena. U četvrtfinalu Ribakina će igrati protiv Letonke Jelene Ostapenko.
Elena Ribakina, trenutno 25. teniserka na listi, priredila je novo iznenađenje na turniru eliminišući najbolju teniserku sveta posle 86 minuta igre.

Kazahstanka >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je sigurno ušla u meč i sigurno dobila prvi set posle izborena dva brejka.
U drugom setu Poljakonja je povela sa 3:0, pa se učiniko da se prva teniserka vraća u meč ali je to bilo sve.
Ribakina je odmah uzvratila sa nova dva brejka i potom opet sigurnom igrom privela meč ka konačnoj pobedi i plasmanu u četvrtfinale.
U borbi za plasman u polufinale Ribakina će se sresti sa Letonkom Jelenom Ostapenko, koja je sa 7:5, 6:3 bila bolja od Koko Gof.
U četvrtfinalu je i Džesika Pegula, koja je savladala Barboru Krejčikovu 7:5, 6:2, a naredna protivnica biće joj Viktorija Azarenka, koja je posle preokreta sa 2:1 savladala Kineskinju Žu.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.