Raspored znamo – šta je Đokoviću potrebno da bude prvi do kraja godine i probije granicu 400?

Izvor: B92, 21.Sep.2023, 10:33

Raspored znamo – šta je Đokoviću potrebno da bude prvi do kraja godine i probije granicu "400"?

Srpski teniser Novak Đoković planira da igra na još tri turnira, što bi moglo da ugrozi njegove šanse da i osmu godinu završi na prvom mestu ATP liste.

Trenutno prvi reket sveta ima 3.260 bodova prednosti u odnosu na Karlosa Alkarasa, ali do kraja 2023. brani čak 2.850.

Od tog broja već možemo da oduzmemo 750 bodova nakon što je odustao od nastupa na turnirima u Tel Avivu i Astani gde je prošle sezone >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << osvajao titule.

Za Đokovića sledi jednomesečna pauza pre nego što se krajem oktobra obre u Parizu gde će braniti 600 bodova nakon prošlogodišnjeg finala i poraza od Holgera Runea.

Potom ide u Torino na Završni masters koji je prethodne godine osvojio. Tako će od 12. novembra braniti čak 1.500 bodova na Apeninskom poluostrvu.

Taj turnir će trajati do 19. novembra, te bi Novak ponovo mogao da prođe kroz identičnu situaciju kao i tokom septembra kada je najpre osvojio US Open, a posle toga imao kratak odmor pre nego što se pridružio Dejvis kup reprezentaciji u Valensiji.

Ekipa Viktora Troickog je uspešno završila taj deo takmičenja i obezbedila mesto u četvrtfinalu u Malagi. Završni turnir počinje 21. novembra i traje sve do 29, a prvi rival našeg tima je Velika Britanija.

Kada govorimo o Karlosu Alkarasu, on brani samo 360 bodova do kraja godine. Za sada je poznato da planira da nastupi na turnirima u Pekingu, Šangaju, Torinu, Bazelu i Parizu, pa uprkos na papiru velikoj prednosti Đokovića u ovom trenutku i Španac ima velike šanse da godinu završi kao prvi.

Podsetimo, uz ovo Đoković je već 391. nedelju na prvom mestu ATP liste i mogao bi do kraja godine da postane i prvi igrač u obe konkurencije koji je probio granicu od 400 sedmica na vrhu.

U svakom slučaju je Novaku garantovano da će stići do 397. nedelja na prvom mestu, a za sve ostalo ćemo morati da sačekamo dalji rasplet situacije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.