Raonić prošao neugodnog Švarcmana, ispao Dimitrov

Izvor: B92, 26.Mar.2018, 12:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Raonić prošao neugodnog Švarcmana, ispao Dimitrov

Kanadski teniser Miloš Raonić pobedio je Argentinca Dijega Švarcmana sa 2-0 u setovima u noći između nedelje i ponedeljka i prošao u osminu finala Majamija.

Raonić, 25. na ATP listi je 16-plasiranog Argentinca pobedio sa 7:6 (5), 6:3 za sat i po vremena igre.

Jedinu priliku za brejk u prvom setu Raonić je propustio u završnici seta, obojica su čuvala svoje servise pa je odluka pala u taj brejku. Raonić >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je za nijansu bio bolji i dobio je taj deo igre.

U nastavku je Švarcman pripretio, Raonić je bio prinuđen da spasava brejk lopte, ali kada je u tome uspeo, oduzeo je servis Švarcmanu i zadržao brejk prednosti da bi do kraja njegov protivnik popustio još jednom na svoj servis.

On će u osmini finala igrati protiv Francuza Žeremija Šardija koji je bio bolji od Bugarina Grigora Dimitrova. Šardi je priredio iznenađenje dana jer je u dva seta sa 6:4, 6:3 izbacio favorizovanog bugarskog igrača.

Dimitrov je u "crnoj" seriji od četiri poraza iz pet mečeva, a novu so na ranu mu je Šardi dodavao u finišu svakog od dva seta. Po jedan brejk na kraju oba dela igre bio je dovoljan da Šardi prođe dalje.

Dalje je prošao i Džon Izner koji je pobedio Mihaila Južnog sa 6:4, 6:3 i igraće protiv Marina Čilića u nastavku turnira u Majamiju.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.