Izvor: Nezavisne Novine, 15.Nov.2017, 10:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radek Štepanek završio karijeru

Češki teniser Radek Štepanek u utorak je na konferenciji za medije u Pragu objavio da završava svoju karijeru, nakon što je 21 godinu proveo među teniskim profesionalcima.

U bogatoj karijeri Štepanek je osvojio pet pojedinačnih ATP naslova, bio četvrtfinalist Vimbldona 2006. godine u pojedinačnoj konkurenciji, osvojio je dva Grand Slam naslova u paru s Indijcem Leanderom Paešom (Australian Open 2012. i US Open >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << 2013.) te s reprezentacijom Češke 2012. i 2013. godine osvajao Davis Cup.

"Znam da je teniska karijera vremenski vrlo ograničena, a ja sam je pokušao produžiti što je više moguće. Došlo je vrijeme za odlazak", izjavio je Štepanek koji će 27. novembra proslaviti 39. rođendan, a posljednji je meč u karijeri odigrao u januaru na ovogodišnjem Australian Openu protiv Belgijanca Davida Gofana.

Na proljeće je pokušao operativnim zahvatom otkloniti poteškoće koje je osjećao zbog bolova u leđima. No, operacija nije donijela željeni rezultat pa je Štepanek odlučio prekinuti mučenje i završiti karijeru u kojoj je 2006. godine dogurao do osmog mjesta u pojedinačnoj konkurenciji te četvrtog u parovima, u kojima je osvojio ukupno 18 naslova.

Prošle godine je na Olimpijskim igrama u Rio de Ženeiru osvojio i bronzano odličje u mješovitom paru s Lucijom Hradeckom.

Osim po svojim igračkim sposobnostima, Štepanek je bio poznat i kao veliki zavodnik, a partnerke je često birao među teniserkama. Dvije godine je bio u braku s bivšom češkom teniserkom Nikol Vajdišovom, a bio je i u vezi sa Švajcarkom slovačkog porijekla Martinom Hingis te sunarodnjakinjom Petrom Kvitovom, prenosi Hina.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.