Izvor: NoviMagazin.rs, 28.Maj.2019, 14:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RG: Lajović uspešan na startu

Srpski teniser Dušan Lajović pobedio je sa 3:0 (6:3; 6;4; 6:4 po setovima) Brazilca Tijaga Monteira u meču prvog kola na Rolan Garosu.

Plasman u drugo kolo Otvorenog prvenstva Francuske Dušan je obezbedio nadmoćnom i izuzetno borbenom igrom koja je naročito došla do izražaja u trećem setu kada je Brazilac davao sve od sebe da bi ostao u igri. Odlučujući trenutak dogodio se u devetom gemu trećeg seta, kada je srpski >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << teniser oduzeo Monteiri servis i poveo sa 5:4, da bi potom bio uspešan na svom servisu.

Meč je trajao dva sata i pet minuta.

Lajović trenutno zauzima 35. mesto na ATP listi, dok je Monteiro 112. je teniser sveta.

Bio je to treći duel 28-godišnjeg Lajovića i četiri godine mlađeg Monteira. U prethodna dva, obojica su po jednom slavila – Dušan 2016. godine na turniru u Los Kabosu, a Tijago naredne godine u Baštadu.

Lajovićev najbolji rezultat u dosadašnjoj karijeri bilo je finale masters turnira u Monte Karlu u aprilu ove godine u kojem ga je nadigrao Italijan Fabio Fonjini. Zahvaljujuči tom finalu, Dušan se bio popeo na 24. mesto ATP liste, što je njegov najbolji skor do sada.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.