REVOLUCIJA U TENISU: Velika promena u belom sportu od 2025.

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Maj.2023, 10:55

REVOLUCIJA U TENISU: Velika promena u belom sportu od 2025.

Tehnološki napredak.

Asocijacija teniskih profesionalaca (ATP) donela je odluku da ukine funkciju linijskih sudija od 2025. godine.

Linijske sudije će biti zamenjene video tehnologijom koja će pratiti kretanje loptica i signalizirati kada završe u autu.

Predsednik ATP-a Andrea Gaudenci smatra da je ova odluka tehnološki napredak.

- Ovo je istorijski trenutak za naš sport, do kojeg smo došli posle pažljivog razmatranja. Tradicija >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je srž tenisa i linijske sudije su imale važnu ulogu prethodnih godina. Ipak, imamo odgovornost da prihvatamo inovacije i nove tehnologije. Naš sport zaslužuje najprecizniji oblik suđenja i oduševljeni smo što možemo da to uvedemo tokom cele naše sezone 2025. godine - izjavio je Gaudenci za sajt ATP-a.
Pogledaj vesti o: Tenis

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.