RASPLAKALA SE BRITANIJA

Izvor: Kurir, 31.Jan.2011, 07:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RASPLAKALA SE BRITANIJA

Kuknjava na Ostrvu. Javnost na Ostrvu kao da je bila ubeđena da će Endi Mari doneti toliko iščekivani grend slem trofej u Veliku Britaniju. Nakon što je Đoković pregazio njihovog ljubimca u finalu Australijen opena, britanski mediji osuli su žestoku paljbu po petom teniseru sveta.

Kuknjava na Ostrvu.

Javnost na Ostrvu kao da je bila ubeđena da će Endi Mari doneti toliko iščekivani grend slem trofej u Veliku Britaniju. Nakon što je Đoković pregazio >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << njihovog ljubimca u finalu Australijen opena, britanski mediji osuli su žestoku paljbu po petom teniseru sveta.

Nakon Marijevih izgubljenih finala Australijen opena 2010. i US opena 2008. od Rodžera Federera, Britanci su očekivali da posle 75 godina čekanja dobiju osvajača jednog grend slema. Međutim, Novak je upropastio britanski san.

Koliko je poraz Škota zaboleo Ujedinjeno Kraljevstvo, najbolje govori gest komentatora TV Skaj sports, koji tokom prenosa utakmice FA kupa između Arsenala i Hadersfilda prekinuo izveštavanje fudbalskog meča i rezignirano se zapitao „Hoće li Mari ikada osvojiti set u finalu grend slema? Ne! On je preslab“.

Takođe, odmah po završetku finala u Melburnu ostrvski mediji krenuli su s kritikama i oplakivanjem svog tenisera i veličanjem srpskog. „Nole slomio srce Endiju“, „Džoker tihi ubica“, „Srbin srušio britanski san“, „Gospodar Novak“, „Đoković razbio mekanog Endija“, „Novak uništio Marija“, „Još 75 godina bola?!“... samo su neki od naslova u ostrvskoj i svetskoj štampi nakon Novakovog trijumfa.

(P. P.)
Pogledaj vesti o: Novak Đoković finale

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.