Prvi put u istoriji

Izvor: Vesti-online.com, 28.Nov.2016, 17:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prvi put u istoriji

Rečenicu iz naslova često možete da čujete u poslednje vreme od srpskih politčara, ali ovo nema veze sa njima već sa novim svetskim poretkom kada je u pitanju tenis.

Naime, prvi put se desilo da na kraju sezone na prvih 10 mesta budu igrači iz 10 različitih zemalja. Uz Škotlanđanina Mareja i Srbina Đokovića tu su još Miloš Raonić (Kanada), Sten Vavrinka (Švajcarska), Kei Nišikori (Japan), Marin Čilić (Hrvatska), Dominik Tim (Austrija), Rafael Nadal (Španija) >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << i Tomaš Berdih (Češka).

Zanimljivo je da među najboljima nema nijednog Amerikanca ili Australijanca, a upravo ove dve nacije dale su brojne šampione i legende teniskog sporta.

Marej je postao prvi Britanac koji je godinu završio na prvom mestu, Raonić i Nišikori su ostvarili najbolje plasmane u svojim karijerama, dok je Novak Đoković oborio rekord po broju ATP poene koje je neki igrač imao tokom sezone - 16.950, a i prethodni je bio u njegovom vlasništvu - 16.785.
Pogledaj vesti o: Tenis

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.