Prva titula za Ribarikovu

Izvor: B92, 14.Jun.2009, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prva titula za Ribarikovu

Slovakinja Magdalena Ribarikova osvojila je prvu titulu u karijeri, pošto je u finalu WTA turnira u Birmingemu pobedila Kineskinju Li Na sa 6:0, 7:6 (7:2).

Malo poznata 20-godišnja Ribarikova iznenadila je mnogo iskusniju kinesku teniserku i izvanrednom servis-volej igrom u potpunosti je deklasirala u prvom setu. U nastavku meča Kineskinja se prilagodila igri protivnice, ali je u taj brejku Ribarikova pokazala izuzetnu hladnokrvnost i bez većih problema uspela >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da stigne do najvećeg uspeha u karijeri.

Ribarikova, trenutno 58. igračica sveta, 2006. godine igrala je u finalu Vimbldona, u juniorskoj konkurenciji, a potom se naredne dve godine našla i u glavnom žrebu tog gren slem turnira, ali je oba puta bila eliminisana već u prvom kolu.

"Osećaj je fantastičan, ovo je definitvno moj najbolji trenutak u karijeri. Bila sam nervozna, ali ne u prvom setu. Ipak, to se videlo u nastavku meča. Na kraju sam uspela i još uvek mi se čini kao da sanjam", izjavila je posle meča Ribarikova.

Turnir u Birmingemu igrao se za nagradni fond od 220.000 dolara.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.